Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του… Ομοβροντίες κατά της Ελλάδας από Τουρκία -Σκόπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

zaev erdogan
Η επίσκεψη του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα ήταν αναμενόμενο ότι θα αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης των Σκοπίων όσον αφορά τη στάση της στο θέμα της ονομασίας. Για τους Τούρκους δεν είχαμε αμφιβολία, ξέραμε ότι θα εξαπολύσουν επίθεση κατά της Ελλάδας, κίνηση που ακολούθησε στα… μουλωχτά και ο Ζάεφ.

Η συνάντηση Ερντογάν-Ζάεφ στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από την πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα δήλωσε ότι είναι λάθος η Ελλάδα να υπαγορεύει το επίσημο όνομα της “Μακεδονίας” (όπως την ανέφερε), αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι οι δύο γειτονικές χώρες θα επιλύσουν τη διαμάχη σε φιλικό πνεύμα.

“Είναι λάθος μια χώρα να καθορίσει το όνομα μιας άλλης χώρας”, είπε.

zaev yildirim

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι η καλύτερη λύση είναι αυτή που θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. “Τόσο ο Πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός Yildirim μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση, στην πραγματικότητα όλα τα θεσμικά όργανα της Τουρκίας είναι μεγάλοι φίλοι της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’. Έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα σήμερα. Η Τουρκία ως φίλος σίγουρα υποστηρίζει μια λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Αυτή η λύση είναι η μόνη δυνατή διαδρομή για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ”.

zaev yildirim st

Συνάντηση με τον πρόεδρο του τουρκικού Κοινοβουλίο

Ο Ζάεφ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Τουρκικού Κοινοβουλίου Ismail Kahraman.

Ο Κάχραμαν επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του για την προσπάθεια της πΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάλεσε επίσης τον ‘Μακεδόνα’ ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία, ανέφερε η κυβέρνηση σε δελτίο τύπου.

«Η Τουρκία είναι ένας μεγάλος φίλος της ‘Μακεδονίας’ και μαζί θα ενθαρρύνουμε την οικονομική συνεργασία. Η συμμετοχή της στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την εξασφάλιση καλύτερου επιπέδου διαβίωσης, των προοπτικών για τη ‘Μακεδονία’ και τους πολίτες της. Σας καλώ ως Κοινοβούλιο μιας μεγάλης και φιλικής χώρας για να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τη ‘Μακεδονία’ σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο Κάχραμαν στον πρωθυπουργό.

Εκ μέρους των πολιτών και της κυβέρνησης της ‘Μακεδονίας’, ο Ζάεφ εξέφρασε συλλυπητήρια για το θάνατο των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία. “Η πΓΔΜ και η Τουρκία στέκονται σθεναρά ενάντια στην τρομοκρατία και προάγουν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο”, δήλωσαν Ζάεφ και Κάχραμαν…

Νωρίτερα, κατά την επίσημη τελετή υποδοχής του Σκοπιανού Πρωθυπουργού έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος και η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπιών. Στην τελετή συμμετείχαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλοι ανώτεροι γραφειοκράτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ