ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΜΑ. Επικίνδυνη για την Ευρώπη η φασιστική Αλβανία

image 426Το παραλήρημα του Ράμα δικαιώνει απόλυτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που ήταν ο πρώτος που έβαλε τις κόκκινες γραμμές στην Ευρώπη για την Αλβανία και το Κόσοβο. Χαρακτηριστικό δείγμα η ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου εκτός από την ακεραιότητα της Ισπανίας, είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθεί η Αλβανία στην ευρωπαΐκή ένωση και φυσικά και το Κόσοβο, όσο συνεχίζουν να διέπονται από το ναζιστικό παρελθόν τους. Να ονειρεύονται μεγάλες Αλβανίες και Τσάμηδες.

Έντι Ράμα: Αλβανία και Κόσοβο πρέπει να έχουν έναν πρόεδρο!!!
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την άποψη ότι η Αλβανία και το Κόσοβο, πέρα από την κοινή εξωτερική πολιτική, θα πρέπει να έχουν και τον ίδιο πρόεδρο. «Η Αλβανία και το Κόσοβο θα έχουν κοινή εξωτερική πολιτική και όχι μόνο κοινές πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές. Γιατί να μην έχουν και έναν πρόεδρο, ως σύμβολο της εθνικής ενότητας και της κοινής πολιτικής στην εθνική ασφάλεια» διερωτήθηκε ο Ε. Ράμα μιλώντας στην εορταστική συνεδρίαση της βουλής του Κοσόβου για την επέτειο των δέκα ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Παραδέχθηκε ότι για την ώρα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η ιδέα αυτή ωστόσο, πρόσθεσε «κάθε όνειρο είναι πραγματοποιήσιμο».
Ο Ε. Ράμα ανέφερε επίσης ότι «το Κόσοβο και η Αλβανία, αν και τυπικά είναι δύο ξεχωριστές διοικητικές οντότητες, αποτελούν μέρος της ίδιας ιστορικής αφήγησης, ενός κοινού εθνικού συναισθήματος και εγγενούς πολιτικού συμφέροντος».
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε, στην ομιλία του στην βουλή του Κοσόβου, ότι τα Τίρανα και η Πρίστινα εργάζονται από κοινού για τη δημιουργία ενιαίας τελωνειακής, εμπορικής και οικονομικής ένωσης ενώ σύντομα θα υπάρξει και ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα.
Αναφερόμενος στις σχέσεις του Κοσόβου με τη Σερβία τόνισε ότι οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν σε συνθήκες καλής γειτονίας ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ