Φτιάχνουν καινούργια τα «Καναντέρ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

canandair
«Πυρετός» επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού για την αντιπυρική περίοδο του 2018, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλει να είναι έτοιμο πριν την έναρξη της τον Μάιο, ενώ παράλληλα αλλάζει τη φιλοσοφία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον σχεδιασμό.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν σταλεί ήδη στις ΗΠΑ, 12 κινητήρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών «καναντέρ», οι οποίοι θα ανακατασκευαστούν προκειμένου να γίνουν σαν καινούργιοι, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα στις πτήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω των γερασμένων μηχανών και της έλλειψης ανταλλακτικών μετά τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στον Καναδά.
Η ανακατασκευή των κινητήρων αποφασίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του στην βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο, το περασμένο καλοκαίρι.
Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους πιλότους ότι τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αεροπλάνα είναι στους παλιούς και κουρασμένους κινητήρες.
Με εντολή του πρωθυπουργού δόθηκαν 10 εκατομμύρια για την επισκευή των κινητήρων και συγκεκριμένα εννέα εκατομμύρια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα «καναντέρ» και ένα εκατομμύριο για την επισκευή ενός ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής.
Τα χρήματα εστάλησαν ήδη στις ΗΠΑ, όπου θα ανακατασκευαστούν οκτώ κινητήρες των παλιών «καναντέρ» CL-215 και τέσσερις των CL-415.
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς ότι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν 850 ώρες συνεχούς πτήσης χωρίς βλάβες.
Οι κινητήρες αυτοί θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία, σταδιακά από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ