Τι έκαναν ο Αργοναύτες στην Κολχίδα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno argonaftes1
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία και ιστορικές πηγές, το αρχαίο γεωργιανό βασίλειο της Κολχίδας ήταν πλούσιο σε χρυσό και οι ντόπιοι προέβαιναν σε εξόρυξη του ευγενούς μετάλλου από τους ποταμούς, χρησιμοποιώντας ειδικά ξύλινα αγγεία και προβιές.

Οι Αργοναύτες συνοδεύονταν από τον Ιάσονα στην Κολχίδα στην προσπάθειά τους να βρουν την “Χρυσή Προβιά” (το Χρυσόμαλλο Δέρας). Η σύγχρονη γεωλογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Svaneti (Μεγάλος Καύκασος) έδειξε ότι αυτή η περιοχή είναι επαρχία του πρώην Βασιλείου της Κολχίδας, όπου ήταν δυνατή η απόκτηση άφθονου χρυσού από τους ορεινούς ποταμούς.
Τα νέα γεωλογικά δεδομένα δείχνουν ότι υπήρχε αρκετός χρυσός στην Svaneti με αποτέλεσμα να θεωρείται η χώρα πλούσια σε αυτό το ευγενές μέταλλο.

keimeno argonaftes
Σβανέτι της Γεωργίας [Φωτογραφία-Frans.Sellies]

Η γεωλογική έρευνα, οι μύθοι και οι ιστορικές πηγές, προτείνουν ότι ο μύθος για την αποστολή των Αργοναυτών στην αναζήτηση του Χρυσόμαλλου δέρατος στην Κολχίδα ήταν ένα πραγματικό γεγονός και ότι ο κύριος σκοπός αυτής της αποστολής ήταν να αποκτήσουν τις γνώσεις και την τεχνολογία εξόρυξης χρυσού .
Πηγή-
Field investigation of the mythical “Gold Sands” of the ancient Colchis Kingdom and modern discussion on the Argonauts’ expedition -Avtandil V. Okrostsvaridze, David I. Bluashvili, Nona E. Gagnidze1
https://www.geodifhs.com/nea/6883849

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ