Αποκαλύψεις – φωτιά του Νίκου Νικολόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8669Νίκος Νικολόπουλος: «Ο Δ. Αβραμόπουλος πήρε, όσες ψήφους ήθελε

για Πρόεδρος της Δημοκρατίας»!

«Και να που εκτός από την αργόμισθη πεθερά, τώρα θα διερευνηθεί η δυσώδης υπόθεση των εμβολίων, καθώς και όλες οι εντολές που έδινε σαν Υπουργός Υγείας ο «ατσαλάκωτος»  Δ. Αβραμόπουλος» είπε μεταξύ άλλων ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων είπε:

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα δεν απέφυγε να σχολιάσει την απουσία του «αυτοπροταθέντος υποψηφίου Προέδρου Δημοκρατίας» Δημήτρη Αβραμόπουλου λέγοντας:

«Θα επαναλάβω αυτολεξεί όσα εκείνος είπε μετά την συνειδησιακά επιβεβλημένη παραίτηση μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας “άνευ σημασίας”, είπε: «Πράγματι “άνευ σημασίας” η παρουσία ή απουσία του από την Βουλή. Και τούτο γιατί τώρα θα αθωωθεί ή θα καταδικαστεί, όχι από όσα άγευστα και κενά περιεχομένου λόγια μας πει, αλλά από τα έργα του και τις αποφάσεις του που κόστισαν δισεκατομμύρια ευρώ στην δόλια πατρίδα. Και ασφαλώς δεν περιορίζομαι στον διορισμό  και την αργομισθία της πεθεράς του στο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», αλλά στα 16 εκ. εμβόλια για την γρίπη…. Που φαίνεται πως επιτέλους φτάνει η ώρα να απολογηθεί στον φυσικό του δικαστή.

Και δεν είναι μόνον αυτό, αλλά και κάθε εντολή του, που μέσω των ανθρώπων του κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες και αντίστοιχα γέμισε τα πορτοφόλια των ¨δήθεν» και των «τίποτα» της σάπιας και βορβορώδους ελίτ…!»!

Όταν επιδίκαζε εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους δεν σκεφτόταν τα λεφτά

και το κλάμα του κοσμάκη

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε όμως να ψέξει και την παρουσία του «παραλυπημένου» Π. Πικραμένου που με δακρύβρεχτου λόγους μίλησε στο Κοινοβούλιο: «Θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός και για ένα άλλο μεγάλο «νομιμοποιημένο» σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος που γίνεται λόγω διαιτησίας στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, που δυστυχώς ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας Υπουργός έκαναν τίποτα για να σταματήσει το πάρτι των Διαιτησιών, που επανειλημμένα έχω καταγγείλει στη Βουλή».

Αξίζει να σας πω συνέχισε ο Ανεξάρτητος  Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ότι με το πρόσχημα της «επιτάχυνσης του χρόνου εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων», δόθηκε το 2013  η δυνατότητα προσφυγής στη «Διαιτησία» για την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων και στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα. Οι «Διαιτησίες» αυτές, όπως προκύπτει από τα έργα στα οποία εφαρμόστηκαν(π.χ. Μετρό Θεσσαλονίκης και σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ), αφενός δεν συνέβαλαν επ’ ουδενί στην επιτάχυνση του χρόνου εκτέλεσης των έργων και αφετέρου είχαν σαν αποτέλεσμα να καταλογιστούν ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, που δεν θα είχε επωμισθεί το Ελληνικό Δημόσιο, αν οι εργολαβικές διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη, όπως προέβλεπε  ο Ν. 3669/2008άρθρο 77), που ίσχυε μέχρι να ψηφιστούν οι παραπάνω νόμοι, το 2013.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Ο Νίκος Νικολόπουλος  υπογράμμισε , ότι σε όλους τους τόνους  και με πλήθος ερωτήσεων ο τομέας δημοσίων έργων και νομικής κάλυψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μέσα και από έξω στη Βουλή κατήγγειλα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και ρωτούσα αν «προτίθενται να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για να σταματήσει η φάμπρικα των «διαιτησιών», που οδήγησε, στην τραγική οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, στη λεηλασία τεράστιων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ…

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέδειξε μια δραστηριότητα του πρώην Πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου νόμιμη αλλά μη ηθική τονίζοντας τα εξής:

Καταγγείλαμε , ότι  οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

ΟΙ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ» ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (65) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ

ΗΔΗ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ (140) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ο πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ «ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι, ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος(!!!), ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι.

Τέλος όπως είπε θεωρεί ότι είναι τεράστιο, επίσης, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ(!!!) ανά «Διαιτησία».

Έτσι λοιπόν ο επίσημος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να ζητήσει να «σπάσει το απόστημα», δεν έκανε τίποτα, για να σταματήσει η λεηλασία δημοσίου χρήματος μέσω της «Διαιτησίας» στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, όχι μόνον δεν ζήτησε να καταργηθεί η «Διαιτησία» και να επανέλθουμε στο  προηγούμενο καθεστώς, όσο αφορά την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, αλλά παραβλέποντας ή και υποτιμώντας την μεγάλη τιμή που του έκανε η Πατρίδα να του αναθέσει την ευθύνη του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, δέχτηκε να είναι και αυτός ένας εκ των «διαιτητών» και να συμμετέχει στις  «Διαιτησίες» που στοίχισαν μέχρι τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατομμύρια €.

Είναι ώρα να μάθουμε επίσης πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και ιδιαιτέρως στο έργο του «Μετρό Θεσσαλονίκης» και πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες άλλων φορέων του υπουργείου σας;

Τέλος, πρέπει να δοθεί και μια οφειλόμενη απάντηση στο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από τις 31/03/2016:

Είναι νόμιμος ο διορισμός του  κ. Παναγιώτη Πικραμένου σαν «Επιδιαιτητή» σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ;

Ο Νίκος Νικολόπουλος εν συνεχεία είπε:

«Είναι απορίας άξιο, πως ένα πρόσωπο το οποίο έχει τιμηθεί με το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας -αυτό του Πρωθυπουργού– επελέγη και αποδέχτηκε να τοποθετηθεί  ως επιδιαιτητής μεταξύ δημοσίου και μεγαλο –νταβατζήδων».

ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Ο κ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ;

Και προσθέτει:

«Ο Ελληνικός εμπερΊστατος λαός μας θέλει να μάθει πόσα εκατομμύρια επιδίκασε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος με αποφάσεις του υπέρ των εργολάβων  και πόσα κέρδισαν αυτοί οι βαστάζοι του σάπιου διαπλεκόμενου συστήματος από τις συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Γιατί το ποιος έχασε το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχασε και πάλι ο Ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει με το αίμα του, τις επιλογές των δωσίλογων όπως επί Γερμανικής κατοχής» τονίζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματοςκαι συνέχισε:

«Ο λαός μας λέει από Δήμαρχος κλητήρας… τώρα θα λέμε και από Πρωθυπουργός… επιδιαιτητής για μεγαλο-νταβατζήδες» Ντροπή!. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος που ίδρυσε την φάμπρικα των ‘’Διαιτησιών’’ και που οδηγεί στην λεηλασία τεραστίων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, διότι  οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ(!!!), που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη».

Σημείωσε πως οι «διαιτησίες» στοιχισαν στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατ.€, ενώ στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί ήδη τα εκατό σαράντα(140) εκατ. €.».

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τα όσα αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους πρώην ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς Πικραμμένο και Κυρατσάκη είπε:

«Είναι σίγουρα καλόπιστη η πλειοψηφία των δικαστών. Αλλά έχει τεράστια αδυναμία να επιβληθεί και σε μια ευάριθμη μειοψηφία διεφθαρμένων, αφού τα αποδεικτικά μέσα της διαφθοράς μπλοκάρονται» και μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος στις δικαστικές ενώσεις, τις οποίες κατακεραύνωσε, λέγοντας:

«Δεν ενοχλήθηκε ποτέ η θεσμική ευαισθησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης, όταν συνάδελφοί τους διορίζονταν επικεφαλής στις δήθεν ανεξάρτητες αρχές και έκαναν επί 10ετίες τα στραβά μάτια, επιτρέποντας έτσι σε κάποιους να πλουτίζουν αθέμιτα, εξοντώνοντας τους ανταγωνιστές τους, εξολοθρεύοντας ελληνικές επιχειρήσεις και καταληστεύοντας, ανενόχλητοι, φορολογούμενους και καταναλωτές.

Δεν ακούστηκε ποτέ κανένα “θεσμικό κατηγορώ” για τον απόλυτο εξευτελισμό της Δικαιοσύνης, την ώρα που εν ενεργεία Εισαγγελείς και Δικαστές βλέπουν καθημερινά τα παιδιά και τους λοιπούς συγγενείς τους να δικηγορούν μπροστά στα μάτια τους, στις αίθουσες των δικαστηρίων όλης της Ελλάδας, υπέρ τραπεζών, εργολάβων, νταβατζήδων και μιντιαρχών.

Δεν ντράπηκαν οι ενώσεις για το γεγονός ότι, για να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για να αναγκαστούν έτσι οι Εισαγγελείς να πράξουν με καθυστέρηση 10ετιών το αυτονόητο, που όμως είχαν την υποχρέωση να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα, από μόνοι τους, εδώ και πολλά χρόνια, αντί να κωφεύουν την ώρα που τα εγκλήματα του ελληνικού banking, όχι μόνο διαπράττονταν προκλητικά μπροστά στα μάτια τους, αλλά και τους καταγγέλλονταν εγγράφως από βουλευτές, συλλογικότητες και απλούς πολίτες».

Τέλος δεν παρέλειψε δε να βάλει στο στόχαστρό του τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και δημόσια αναρωτήθηκε «αν έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη διαδρομή «μαύρου χρήματος», ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με προμήθειες από εξοπλιστικά προγράμματα».

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Διαιτησίες Πικραμένου υπέρ εργολάβων στοιχίζουν εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο

https://youtu.be/B7noWoIwmKs

Παρά μία πρόεδρος Δημοκρατίας!Ο Αβραμόπουλος πήρε τους ψήφους των ονείρων του.Τώρα έγιναν εφιάλτης  https://www.youtube.com/watch?v=b8VPR58WgqI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ