Όταν ο Πικραμμένος δεν δάκρυσε.

BB4363D0-6B08-414F-A659-8A72CAF65D27«Όταν επιδίκαζε εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους δεν σκεφτόταν τα λεφτά και το κλάμα του ελληνικού λαού»

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε όμως να ψέξει και την παρουσία του «παραλυπημένου» Π. Πικραμένου που με δακρύβρεχτου λόγους μίλησε στο Κοινοβούλιο: «Θα πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός και για ένα άλλο μεγάλο «νομιμοποιημένο» σκάνδαλο λεηλασίας του δημοσίου χρήματος που γίνεται λόγω διαιτησίας στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, που δυστυχώς ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε κανένας Υπουργός έκαναν τίποτα για να σταματήσει το πάρτι των Διαιτησιών, που επανειλημμένα έχω καταγγείλει στη Βουλή».

Αξίζει να σας πω συνέχισε ο Ανεξάρτητος Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ότι με το πρόσχημα της «επιτάχυνσης του χρόνου εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων», δόθηκε το 2013 η δυνατότητα προσφυγής στη «Διαιτησία» για την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων και στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα. Οι «Διαιτησίες» αυτές, όπως προκύπτει από τα έργα στα οποία εφαρμόστηκαν(π.χ. Μετρό Θεσσαλονίκης και σύμβαση 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ), αφενός δεν συνέβαλαν επ’ ουδενί στην επιτάχυνση του χρόνου εκτέλεσης των έργων και αφετέρου είχαν σαν αποτέλεσμα να καταλογιστούν ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, που δεν θα είχε επωμισθεί το Ελληνικό Δημόσιο, αν οι εργολαβικές διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη, όπως προέβλεπε ο Ν. 3669/2008( άρθρο 77), που ίσχυε μέχρι να ψηφιστούν οι παραπάνω νόμοι, το 2013.

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε , ότι σε όλους τους τόνους και με πλήθος ερωτήσεων ο τομέας δημοσίων έργων και νομικής κάλυψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μέσα και από έξω στη Βουλή κατήγγειλα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο και ρωτούσα αν «προτίθενται να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία, για να σταματήσει η φάμπρικα των «διαιτησιών», που οδήγησε, στην τραγική οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, στη λεηλασία τεράστιων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ…

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέδειξε μια δραστηριότητα του πρώην Πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου νόμιμη αλλά μη ηθική τονίζοντας τα εξής:

Καταγγείλαμε , ότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη.

ΟΙ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ» ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΣΕ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ (65) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ

ΗΔΗ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑ (140) ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ο πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ «ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΩΝ»

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι, ενώ ο Ν. 4117/2013 προβλέπει σαν «Επιδιαιτητή» «Σύμβουλο Επικρατείας», που προκύπτει μετά από κλήρωση, σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ ορίστηκε σαν «Επιδιαιτητής» ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και πρώην πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμένος(!!!), ορισμός που δεν γνωρίζουμε αν είναι νόμιμος ή όχι.

Τέλος όπως είπε θεωρεί ότι είναι τεράστιο, επίσης, σκάνδαλο οι υπέρογκες αμοιβές των «Διαιτητών» και των «Επιδιαιτητών», ακόμη και των «γραμματέων» τους, που φθάνουν τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ(!!!) ανά «Διαιτησία».

Έτσι λοιπόν ο επίσημος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αντί να ζητήσει να «σπάσει το απόστημα», δεν έκανε τίποτα, για να σταματήσει η λεηλασία δημοσίου χρήματος μέσω της «Διαιτησίας» στα συγχρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους δημόσια έργα, όχι μόνον δεν ζήτησε να καταργηθεί η «Διαιτησία» και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όσο αφορά την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, αλλά παραβλέποντας ή και υποτιμώντας την μεγάλη τιμή που του έκανε η Πατρίδα να του αναθέσει την ευθύνη του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, δέχτηκε να είναι και αυτός ένας εκ των «διαιτητών» και να συμμετέχει στις «Διαιτησίες» που στοίχισαν μέχρι τώρα στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατομμύρια €.

Είναι ώρα να μάθουμε επίσης πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» και ιδιαιτέρως στο έργο του «Μετρό Θεσσαλονίκης» και πόσο στοίχισαν μέχρι σήμερα οι «Διαιτησίες» σε εργολαβίες άλλων φορέων του υπουργείου σας;

Τέλος, πρέπει να δοθεί και μια οφειλόμενη απάντηση στο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο από τις 31/03/2016:

Είναι νόμιμος ο διορισμός του κ. Παναγιώτη Πικραμένου σαν «Επιδιαιτητή» σε «Διαιτησίες» της αμαρτωλής σύμβασης 470/2007 της ΕΡΓΟΣΕ;

Ο Νίκος Νικολόπουλος εν συνεχεία είπε:

«Είναι απορίας άξιο, πως ένα πρόσωπο το οποίο έχει τιμηθεί με το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας -αυτό του Πρωθυπουργού– επελέγη και αποδέχτηκε να τοποθετηθεί ως επιδιαιτητής μεταξύ δημοσίου και μεγαλο –νταβατζήδων».

ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΙΚΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Ο κ. ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ;

Και προσθέτει:

«Ο Ελληνικός εμπερΊστατος λαός μας θέλει να μάθει πόσα εκατομμύρια επιδίκασε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος με αποφάσεις του υπέρ των εργολάβων και πόσα κέρδισαν αυτοί οι βαστάζοι του σάπιου διαπλεκόμενου συστήματος από τις συγκεκριμένες αποφάσεις».

«Γιατί το ποιος έχασε το γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχασε και πάλι ο Ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει με το αίμα του, τις επιλογές των δωσίλογων όπως επί Γερμανικής κατοχής» τονίζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματοςκαι συνέχισε:

«Ο λαός μας λέει από Δήμαρχος κλητήρας… τώρα θα λέμε και από Πρωθυπουργός… επιδιαιτητής για μεγαλο-νταβατζήδες» Ντροπή!. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος που ίδρυσε την φάμπρικα των ‘’Διαιτησιών’’ και που οδηγεί στην λεηλασία τεραστίων ποσών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, διότι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013 , ήταν κατά παραγγελία των «εθνικών εργολάβων», οι οποίοι υπαγόρευσαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους τους παραπάνω νόμους και με τη συνεργασία πρώην υπουργών και μεγαλο-δικηγόρων σαν «Διαιτητών» και ανωτάτων δικαστικών, ακόμη και πρώην πρωθυπουργών, σαν «Επιδιαιτητών» αποκόμισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ(!!!), που σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαν αποκομίσει, αν οι εργολαβικές τους διεκδικήσεις εκδικάζονταν από την Τακτική Δικαιοσύνη».

Σημείωσε πως οι «διαιτησίες» στοιχισαν στην ΕΡΓΟΣΕ εξήντα πέντε(65) εκατ.€, ενώ στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν υπερβεί ήδη τα εκατό σαράντα(140) εκατ. €.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ