Η Tesla επενδύει σε HUB έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

b6c0b45f 6909 4a00 b39f fbcb0dc6c995

Σε μια επιχειρηματική κίνηση η οποία αναμένεται να έχει τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία προχώρησε ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων, έρευνας και τεχνολογίας TESLA του Elon Musk.

Η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews.gr η νέα εταιρία μόλις χθες εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ.
Για την ακρίβεια η Tesla Greece ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.).
Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).
Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην Αθήνα. Σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια.
Οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB.
Γνώστης της υπόθεσης που έχει πλήρη εικόνα και συνδρομή προκειμένου να ολοκληρωθεί η επένδυση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν από την αρχή και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.
Είναι δεδομένο ότι αυτή η εξέλιξη αναμένεται να λάβει μεγάλη δημοσιότητα καθώς η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB.
Τα δυο βρίσκονται στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία. Πέραν των φιλόδοξων σχεδίων για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Tesla ο 46χρονος επικεφαλής της εταιρίας Elon Musk έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείες που επικεντρώνονται στην καινοτομία, όπως η κατασκευάστρια διαστημικών πυραύλων Space X και η The Boring Company για την κατασκευή τούνελ και δρόμων.
Επίσης η εταιρεία ασχολείται με την αποθήκευση ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά.
Ποιος είναι ο Elon Musk
Αφεντικό της TESLA είναι ο Elon Musk. Μάλιστα προ ολίγων εβδομάδων η αμερικανική ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy, τον πιο μεγάλο και ισχυρό αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Στην παρθενική πτήση του ο πύραυλος μεταφέρει στο εσωτερικό του ένα κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Tesla Roadster, που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία του Musk.
Ο πύραυλος Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι), που έχει ύψος 70 μέτρων και διαθέτει 27 μηχανές προώθησης, ουσιαστικά αποτελείται από τρεις μικρότερους συνενωμένους δίπλα-δίπλα πυραύλους Falcon 9 της SpaceX. Μπορεί να μεταφέρει βάρος έως 64 τόνων σε χαμηλή τροχιά, δηλαδή όσο ζυγίζουν περίπου πέντε διώροφα λονδρέζικα λεωφορεία, με κόστος 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά εκτόξευση.
Στην πρώτη αυτή πτήση που μετέφερε το αυτοκίνητο Tesla, μια κούκλα με διαστημική στολή κάθεται στη θέση του οδηγού, ενώ το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου παίζει ξανά και ξανά την μεγάλη επιτυχία του Ντέιβιντ Μπάουι «Space Oddity», σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.
Αν όλα πάνε καλά, το ανώτερο τμήμα του πυραύλου θα θέσει σε ελλειπτική τροχιά το Tesla γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα φθάσει έως τον Άρη.
Tribune.gr
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ