Με ψέματα προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία των Ιμίων ο Πάγκαλος [εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να ξεπλύνει από πάνω του την ντροπή των Ιμίων προσπάθησε, ανεπιτυχώς, ο Θόδωρος Πάγκαλος ξαναγράφοντας με ψέματα αυτή τη μαύρη σελίδα, που εν τέλει οδήγησε στο γκριζάρισμα από τον τουρκικό επεκτατισμό εκτεταμένων περιοχών του Αιγαίου.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Στα ψέματα του μοιραίου κ. Πάγκαλου απάντησε ο Αργύρης Ντινόπουλος, παραπέμποντας στο άρθρο του της 4ης Φεβρουαρίου στη «δημοκρατία».
«Τα αχρεία ψέματα του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα Ιμια εκτός από την ενοχή του για τον χειρισμό της υπόθεσης δείχνουν και κάτι πολύ σοβαρότερο: την ασχετοσύνη του. Γελοιοποιείται ισχυριζόμενος ότι πήγα με τον τότε δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη στα Ιμια (στις 25 Ιανουαρίου 1996), όταν είναι γνωστό ότι έφτασα στα Ιμια τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 1996, σχεδόν ταυτόχρονα με τους Ελληνες κομάντος (που αποβιβάστηκαν στη μικρή Ιμια), και ενώ η κρίση ήταν σε πλήρη εξέλιξη» σημειώνει ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : “Πως ο Παύλος Τσίμας διοχέτευε την Τουρκική προπαγάνδα εδω και χρόνια. Σημερα ειναι στο κανάλι του Ιλιτζαλί”

Ο κ. Πάγκαλος με άρθρο του προσπάθησε να δώσει τη δική του, βολική εκδοχή για όσα συνέβησαν εκείνες τις δραματικές ώρες, που όμως απέχει πολύ από την αλήθεια. «Μερικοί με κατηγορούν έκτοτε γιατί υπεστάλη η ελληνική σημαία που είχαν ανεβάσει ο Ντινόπουλος, ο δήμαρχος και ο παπάς της Καλύμνου. Θυμίζω στους υπερπατριώτες ότι οι σημαίες ήταν δύο. Στη μικρή Ιμια υπήρχε η τουρκική σημαία. Ή έφευγαν και οι δύο ή έμεναν και η γκρίζα ζώνη είχε πια καθιερωθεί» υποστήριξε μεταξύ άλλων προκαλώντας την αντίδραση του κ. Ντινόπουλου.
[dailymotion id=x6fbfqd]
«Η ελληνική σημαία που κυματίζει πίσω από τον ρεπόρτερ δεν είναι η σημαία του Διακομιχάλη, αλλά η σημαία που ύψωσε το ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό μας. Δηλαδή η σημαία που υπέστειλε μετά ο Πάγκαλος. Ο Πάγκαλος βγαίνει σήμερα από τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να την παραχαράξει. Είναι τόσο κατάπτυστος, που δεν διστάζει να σκυλεύσει ακόμη και σε βάρος της μνήμης (!) του πρώην συντρόφου του, Γεράσιμου Αρσένη» σημειώνει ο κ. Ντινόπουλος.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στο άρθρο του προσπαθεί ακόμη να καλύψει πλήρως τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ισχυριζόμενος ότι είχε δώσει εντολή να υπάρχει ελληνική δύναμη και στα δύο νησάκια των Ιμίων, ρίχνοντας έτσι όλη την ευθύνη στον ναύαρχο Λυμπέρη, τον οποίο κατονομάζει ως αποκλειστικό υπεύθυνο αυτής της εθνικής ήττας. Ολα αυτά για να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες που ο ίδιος έχει και οι οποίες θα τον συνοδεύουν στο διηνεκές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ