Αυστηρές συστάσεις ΕΕΤΤ προς τους παρόχους για τη διαφορά μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

internetaΣύσταση προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο περιείχε το «μενού» της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ (της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) υπό το νέο πρόεδρο Κωνσταντίνο Μασσέλο, γεγονός που προϊδεάζει για τη λογική των παρεμβάσεων της Αρχής υπό τη νέα της ηγεσία. 

Όπως, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται στην προαναφερόμενη Έκθεση, ο μέσος όρος των μετρήσεων όλων των πακέτων των παρόχων δείχνει ποσοστό ονομαστικής ταχύτητας που επιτυγχάνεται ίσο με 39,26% στη ροή καθόδου και 62,60% στη ροή ανόδου. Η εικόνα αυτή αποδίδεται από την Επιτροπή τόσο στην χρησιμοποιούμενη τεχνολογία xDSL (ADSL, VDSL), στην οποία υπάρχουν σημαντικές απώλειες με την απόσταση του χρήστη από το Αστικό Κέντρο ή άλλο σημείο συγκέντρωσης, όσο και στο ότι οι τρέχουσες ονομαστικές ταχύτητες αντιστοιχούν σε μέγιστες θεωρητικές ταχύτητες στο επίπεδο σύνδεσης δεδομένων και δεν λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το μήκος της γραμμής και τη συμφόρηση του δικτύου.
 
interneta

Στην προτελευταία θέση της Ευρώπης

Να σημειωθεί ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας Akamai (πρώτο τρίμηνο 2017) η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της Ευρώπης όσον αφορά τη μέση ταχύτητα σύνδεσης των χρηστών στο Διαδίκτυο. Η μέση ταχύτητα πρόσβασης στην Ελλάδα μετρήθηκε σε 7,9 Mbps και χαμηλότερα ήταν μόνο η Κύπρος με 6,9 Mbps. Διεθνώς η Ελλάδα, με βάση τους δείκτες της Akamai, κατατάσσεται στην 72η θέση, τη στιγμή κατά την οποία σε δεκαπέντε χώρες της Ευρώπης, οι συνδρομητές συνδέονται στο internet με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα από αυτή στην Ελλάδα.
Η ΕΕΤΤ στη σύστασή της προς τους παρόχους επισημαίνει τα παρακάτω:
α) Στο πλαίσιο της προσυμβατικής ενημέρωσης, να ενημερώνουν τους συνδρομητές για το εκτιμώμενο άνω όριο της ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (με όποια διαθέσιμα στοιχεία έχουν, π.χ. μέσω των ταχυτήτων συγχρονισμού) και για τα πακέτα σύνδεσης με την πλησιέστερη ονομαστική ταχύτητα.
β) Σε όσους υφιστάμενους συνδρομητές το ζητούν, να δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πακέτο με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα λήψης ή/και αποστολής δεδομένων, πλησιέστερη στην ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (εφόσον υπάρχει τέτοιο πακέτο), χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν τέλος για την πρόωρη διακοπή/καταγγελία μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει να δίνεται ακόμα και μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών σύνδεσης (π.χ. από VDSL σε ADSL).
Η ΕΕΤΤ αιτιολογεί τη σύσταση επικαλούμενη διαμαρτυρίες συνδρομητών ότι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους είναι πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική που αναφέρεται στη σύμβαση με τον πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Πηγή: mononews.gr
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ