Τα 2 μεγάλα «τζάκια» της Τουρκίας συναγωνίζονται για τον Άλιμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

marina alimou
Σαχένκ και Κοτς, τα δύο μεγάλα ‘τζάκια’ της Τουρκίας, κατέθεσαν τις προσφορές τους για το λιμάνι του Αλίμου στην Αττική και απομένει τώρα να γίνει γνωστό ποιος από τους δύο πανίσχυρους Τούρκους επιχειρηματίες θα φανεί πιο ελκυστικός επενδυτής ή αν θα πωληθεί σε άλλον, από τους υπόλοιπους 8 πλειοδότες.

Ο Φερίτ Σαχένκ κατέχει ήδη το 51% των μαρίνων στην Αττική και τώρα βάζει ‘πλώρη’ και για τον Άλιμο μαζί με την ελληνική εταιρεία ‘ΛΑΜΔΑ’. Το όνομα του κονσόρτιουμ είναι ‘LAMDA DOGUS MARINA INVESTMENT’.
Ο όμιλος Κοτς συμμετέχει στον διαγωνισμό με την ελληνική εταιρεία ‘Ακτωρ’ και το όνομα του κονσόρτιουμ είναι ‘TEK-ART Kalamis and Fenerbahce Marmara Turizm’.
Ο ΤΑΙΠΕΔ είχε ξαναβγάλει στο ‘σφυρί’ τη συγκεκριμένη μαρίνα πριν από χρόνια, αλλά τελευταία στιγμή απέσυρε τον διαγωνισμό.
Ο Φερίτ Σαχένκ με τον όμιλο ‘Doğuş’ θεωρείται ο πλουσιότερος άνδρας στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Διαθέτει από τράπεζες (Garanti) μέχρι τηλεοπτικά κανάλια (NTV) και εστιατόρια (το διάσημο πλέον Nusret είναι δικό του).
Ο όμιλος Κοτς (Koç) θεωρείται από τα πιο παλιά ‘τζάκια’ της Τουρκίας, με αμέτρητες επενδύσεις σε κάθε τομέα της οικονομίας.
Αποτελεί την ελίτ των Τούρκων επιχειρηματιών και έχει ‘κοσμικό’ παρελθόν ως πολιτική ιδεολογία.
[sigmalive.com]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ