Άρωμα Ιταλικής μαφίας στη δολοφονία του Σλοβάκου δημοσιογράφου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για jan kuciakΟ 27χρονος Γιαν Κούτσιακ δολοφονήθηκε μαζί με τη συνομήλικη σύντροφό του στην πόλη Βέλκα Μάτσα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα ενδεχομένως να ρίξουν φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση που συγκλονίζει τη Σλοβακία.

Σύμφωνα με αυτά, ο Σλοβάκος δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να δημοσιεύσει ένα άρθρο για την διαφθορά που αγγίζει εμμέσως ακόμα και τον πρωθυπουργό καθώς αναφέρεται σε στενούς συνεργάτες του. Ο δημοσιογράφος-ερευνητής, στο ρεπορτάζ που ετοίμαζε, εμπλέκει την ιταλική μαφία και πολιτικούς.

Να θυμίσουμε πως ο 27χρονος Κούτσιακ εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk που εξειδικευόταν σε υποθέσεις διαφθοράς, μεταξύ των οποίων αυτές που αφορούσαν πιθανούς δεσμούς ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και το κόμμα SMER-SD του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

Ύποπτοι

Το aktuality.sk και άλλα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τα μεσάνυχτα μια εκδοχή -ανολοκλήρωτη- του άρθρου του Γιαν Κούτσιακ, το οποίο αφορούσε τις πιθανολογούμενες πολιτικές σχέσεις Ιταλών επιχειρηματιών που είναι ύποπτοι για σχέσεις με την καλαβρέζικη μαφία.
«Δύο πρόσωπα προσκείμενα σε έναν άνδρα που ήρθε στην Σλοβακία και ο οποίος κατηγορείτο σε υπόθεση της μαφίας στην Ιταλία, έχουν καθημερινά πρόσβαση στον πρωθυπουργό» της Σλοβακίας, έγραφε ο Γιαν Κούτσιακ στο άρθρο του με τίτλο «Η ιταλική μαφία στην Σλοβακία, τα δαιμόνιά της εξαπλώνονται στην πολιτική».
«Οι Ιταλοί που συνδέονται με τη μαφία βρήκαν ένα δεύτερο σπίτι στην Σλοβακία: άρχισαν να κάνουν επιχειρήσεις, να παίρνουν επιδοτήσεις, να μαζεύουν ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά κυρίως να δημιουργούν σχέσεις με πολιτικές προσωπικότητες με επιρροή, μέχρι την σλοβακική κυβέρνηση», σημείωνε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία -που ερευνούσε πιθανή εμπλοκή της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας Γιόσεφ Μουσκάτ σε αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές- δολοφονήθηκε πριν μερικούς μήνες από εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της, κι αφού προηγουμένως είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Πολιτισμού

Στη σκιά της άγιας δολοφονίας του 27χρονου δημοσιογράφου, ο υπουργός Πολιτισμού της Σλοβακίας Μάρεκ Μάνταριτς, παραιτήθηκε την Τετάρτη.
«Για να το θέσω απλά, δεν μπορώ ως υπουργός Πολιτισμού να δεχτώ ότι ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη διάρκεια της δικής μου θητείας», δήλωσε ο Μάνταριτς σε συνέντευξη Τύπου στην τηλεόραση.
Πηγή: efsyn.gr
 
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ