Ως μνημείο σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς διατηρείται η κεντρική πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

asteras vouliagmenis pyli
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η διοίκηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» ζήτησε και πήρε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαίρεση από το πρόγραμμα κατεδαφίσεων για την κεντρική πύλη του συγκροτήματος.

Η παρέμβαση του Δημάρχου έγινε στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που ήδη έχει ο Δήμος με την εταιρεία αφού η συγκεκριμένη πύλη αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής το οποίο μάλιστα έχει τιμηθεί με «High Commendation στο 1ο World Architecture Festival το 2008 στην Βαρκελώνη», την πρώτη και μόνη ίσως τέτοια διάκριση έργου στην Ελλάδα.
Η διοίκηση του «Αστέρα» όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου αλλά και των κατοίκων της περιοχής αλλά δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να αναδείξει την κατασκευή ως μνημείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Ουσιαστικοί συμπαραστάτες στην παρέμβαση του Δημάρχου ήταν οι δημιουργοί του έργου, οι αρχιτέκτονες Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου αλλά και η διαδυκτιακή ενημερωτική πύλη ?Ecopress? η οποία μέσω του δημοσιογράφου Αργύρη Δεμερτζή ανέδειξαν το θέμα και συνέβαλαν στην τεκμηρίωση των λόγων της εξαίρεσης της πύλης από το πρόγραμμα κστεδαφίσεων.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τη διοίκηση του «Αστέρα» για την άμεση ανταπόκριση και δήλωσε: «Η πολιτική του Δήμου μας να στηρίζει την κάθε επένδυση η οποία, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, θα συμβάλει στην πραγματική ανάπτυξη της πόλης μας δικαιώνεται, καθώς οι επενδυτές του «Αστέρα Βουλιαγμένης», για ακόμα μία φορά, έδειξαν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και να συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση του κοινού καλού».
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ