ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ του Προέδρου Τραμπ: Η Β.Κορέα εμφανίζεται έτοιμη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

trump unΗ είδηση της συμφωνίας για απευθείας συνομιλίες μεταξύ Νοτίου και Βορείου Κορέας αλλά και η προθυμία της τελευταίας να προχωρήσει σε αποπυρηνικοποίηση “αν διασφαλιστεί… η συνέχεια του καθεστώτος”, προκάλεσαν έκρηξη στις αγορές παγκοσμίως. Αποτέλεσμα άλλης μιας διπλωματικής νίκης του Προέδρου Τραμπ, η σκληρή διαπραγματευτική τακτική του οποίου φαίνεται να έχει στριμώξει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

ES%203.6.2018 0

Η είδηση προέρχεται από το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας Chung Eui-yong, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σεούλ μετά την επιστροφή του από την Πιονγκγιάνγκ, επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Κορέα είναι πράγματι έτοιμη να σταματήσει την αδιαλλαξία και να διαπραγματευτεί. Όπως είπε:
– Ο Kim Jong Un είναι ανοικτός σε ειλικρινείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας
– Η Βόρειος Κορέα είναι πρόθυμη να αναστείλει τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια συνομιλιών
– Υποσχέθηκε να μην χρησιμοποιήσει όπλα εναντίον της Νότιας Κορέας

Σύμφωνα με τον Chung, “Η Βόρεια Κορέα, η Νότια Κορέα συμφωνούν να διεξαγάγουν σύνοδο κορυφής τον Απρίλιο”, όπου θα διασαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της μεταξύ τους συμφωνίας. Η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου ούτε να προβεί σε περαιτέρω προκλήσεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Το ερώτημα τώρα είναι αν αυτή η απροσδόκητη διπλωματική νίκη για τον πρόεδρο Τραμπ θα τον εξουσιοδοτήσει περαιτέρω να απαιτήσει παρόμοιες παραχωρήσεις και στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών και να ξεκινήσει τον «εμπορικό πόλεμο», ακόμα και όταν η αγορά είναι πλέον απόλυτα πεπεισμένη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αποσυρθεί.

 
infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ