Αυτές είναι οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ και οδήγησαν στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
EE8349DD-339F-48BE-8D08-7BBD449EC620“Την τσακίσανε και γούσταρα” έλεγαν οι ακροδεξιοί που συνελήφθησαν αναφερόμενοι στην επίθεση στη Φαβέλα, όπου τραυματίστηκε η δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπάζογλου. Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε τις συνομιλίες στο πλαίσιο της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής και αποκρυπτογραφούν τη δράση των ακροδεξιών που συνελήφθησαν.
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, που αποκαλύπτει το ΕΘΝΟΣ, πρωταγωνιστούν άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη για συμμετοχή στις εξτρεμιστικές οργανώσεις “ΑΜΕ” και “Combat 18” σε Αθήνα, Γιάννενα και Σέρρες.
 
Στις 26 Φεβρουαρίου δύο από τους συλληφθέντες συζητούν για τη Φαβέλα:
Α: Στη Φαβέλα τους τσακίσανε στο ξύλο, ε;
Β:Ναι ρε, αυτοί πρέπει να ήταν του Πειραιά, ε;
Α:Το πήρε πάνωτου ο άλλος. Αυτό βλέπω από τις αναρτήσεις του. Αφού, ρε, οι άλλοι το αρνούνται και επίσημα με τον Μιχαλολιάκο.
Β: Ναι, εντάξει, ωραία πάντως, τους τσακίσανε, γούσταρα που τσακίσανε μια κ….. (χυδαία έκφραση) δικηγόρο.
Α: Του Φύσσα, ναι
Β:Π… (ύβρεις). Ναι, είναι στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή. Τι δουλειά έχει στη Φαβέλα; Μπήκαν μέσα και την έστειλαν στο νοσοκομείο, να πάει να γ… (ύβρεις). Έτσι, καλά της έκανε. Εμένα αλλού πάει το μυαλό μου, αλλά τέλος πάντων.
Α: Το άλλο είναι, να ξέρεις, κανονικά
Β:Ναι ρε, εννοείται
Α:Χρυσαυγίτες στη Φαβέλα, παντού, παντού
Β:Ε, ναι, ποιος άλλος έχει τόσο κόσμο να πάει εκεί ρε μ….;
Α:Ναι, τέλος πάντων μπορεί να μην είναι και αυτοί όμως
Β:Ε, όποιος και να ναι. Εντάξει… το έκαναν
Α:Εγώ σου είπα που πάει το μυαλό μου
 
“Στο υγειονομικό θα έχεις θητεία… ζάχαρη”
Παρότι τα μέλη των οργανώσεων εμφανίζονται ως εθνικιστές, σε συνομιλία που καταγράφηκε την ίδια ημέρα, ένα από αυτά εμφανίζεται αγχωμένο για τη στρατιωτική του θητεία.
Α:Έλα. Μου λέει, άμα είναι υγειονομικό, καλό θα είναι… είναι ζάχαρη, ρε όπου και να σε στείλουνε μετά στο Υγειονομικό θα είσαι
Β:Ναι, ε;
Α:Καλά είναι, δεν είναι Τεθωρακισμένα και έτσι
Β:Όχι, λέει Υγειονομικό και το χαρτί, δεν ξέρω άμα με αλλάξουν, ξέρω γω.
Α: Δεν σε αλλάζουνε λέει. Ναι, δεν σε αλλάζουνε. Υγειονομικό θα μείνεις.
Ο υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018 μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης συνομιλεί με τον υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος είχε προκαλέσει συναγερμό σε Αστυνομία και ΕΥΠ γιατί φερόταν να είχε προσπαθήσει να ανέβει στα Ίμια λίγο πριν από το συλληαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.
Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Ο ταξιτζής που με πήρε από το λιμάνι με ρώταγε για πυρήνα στη Ρόδο και θέλουνε λέι να επικοινωνήσουμε πάλι για να… δηλαδή να ενωθούνε μαζί μας
Β:Α, μια χαρά
Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Λοιπόν, έχει γίνει της… Ο υπουργός Εξωτερικών με πηγαίνει για ΕΔΕ και για απόλυση. Εντάξει;
Β: Ξέρω, κάτι έχω ακούσει
Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Με πάνε για απόλυση γιατί χθε ήμουν κάτω στο Καστελόριζο. Έβγαλα βίντεο και εκεί που είχανε στήσει το οκτάμετρο τραπέζι, τους πλησίασα για να τους κάνω live και να τους ξεφτιλίσω, γιατί θα του έβγαινα κατευθείαν στο τραπέζι και θα τους ξεφτίλιζα τελείως. Και είχανε μηχανήματα παρεμβολής σήματος. Και έκλεισε το σήμα δέκα μέτρα πριν το τραπέζι.
Α: Δικηγόρο για την ΕΔΕ ξέρεις ποιον θα έχεις. Μην τα λέμε από το τηλέφωνο.
“Ασχολούμαι με τους ΑΜΕ, με τη Χρυσή Αυγή”
Σε επικοινωνία που καταγράφηκε στις 3 Ιανουαρίου 2018 ο 35χρονος συλληφθείς λέει σε άλλο άτομο που διατηρεί σχέσεις με άτομα από την τοπική της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και παίρνει μέρος σε “δράσεις”:
Α:Ε, εντάξει, ασχολούμαι με διάφορους τώρα του χώρου. Με την ΑΠΕΛΛΑ, με τους ΑΜΕ, με την ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ, με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την τοπική του Πειραιά. Όχι με τους δικούς μας, αυτούς που ξέραμε…
Β:Με άλλους;
Α:Με την τοπική του Πειραιά, πιο καλά παιδιά, πιο ξηγημένα, πιο ενδιαφέροντα
Β:Εκεί δεν είναι ο…(στέλεχος της Χ.Α.)
Α:Ναι εκεί είναι. Με αυτόν. Και με τον… τα λέω. Κάνουμε και δράσεις μαζί. Έχουν έρθει σε κανά δύο δράσεις μαί μου. Έχω πάει και σε κανά δύο δράσεις μαζί τους. Στην τοπική Πειραιά όμως, όχι στην Αθηνών. Η τοπική Αθηνών δεν κάνει τίποτα βασικά. Ενώ, η τοπική Πειραιά τσακώνεται και με την ΟΡΜΑ.
Ο πορνοστάρ και η Ουρανία Μιχαλολιάκου
Στις 27 Φεβρουαρίου 2017, σχολιάζουν είδηση που διάβασαν στο διαδίκτυο και αφορούσε σε φωτογραφία που ανήρτησε στα social media Έλληνας πορνοστάρ, μαζί με την Ουρανία Μιχαλολιάκου.
Β: Τι λέει;
Α:Είδα δύο φωτογραφίες με πορνοστάρ
Β:Η Ουρανία. Ναι, το είδα. Το έχει βάλει ο τέτοιος από το “Μακελειό”
Α:Εντάξει, αυτοί το έχουν κάψει. Τώρα φταίω εγώ να μπω και να αρχίσω τα μπινελίκια, ότι στον εθνικοσοσιαλισμό δεν επιτρέπονται οι τσόντες και οι μ….
Πηγή: Έθνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ