Θα έριχναν στην «αγορά» ηρωίνη αξίας ενός εκατομμυρίου


Η υψηλής καθαρότητας ηρωίνη που βρέθηκε (15 κιλά περίπου) αν νοθευόταν θα έφτανε στα 100 κιλά, με τιμή πώλησης στην αγορά ναρκωτικών γύρω στο 1 εκατομμύριο.
Δύο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για κατοχή, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης και φαρμακευτικών δισκίων στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας. 
Παράλληλα εντοπίστηκε εξοπλισμένο εργαστήριο, στην περιοχή της Κυψέλης, το όποιο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης, νόθευσης, επανατυποποίησης και συσκευασίας ηρωίνης.
Η υψηλής καθαρότητας ηρωίνη που βρέθηκε (15 κιλά περίπου) αν νοθευόταν θα έφτανε στα 100 κιλά, με τιμή πώλησης στην αγορά ναρκωτικών γύρω στο 1 εκατομμύριο.
Σε έρευνα στο εργαστήριο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:
(14) κιλά και (854) γραμμάρια ηρωίνης,
(334) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων,
(2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας,
(7.330) ευρώ,
(145) δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,
(20) λίρες Αγγλίας και ( 3.000) λεκ Αλβανίας,
περίστροφο,
(7) κινητά τηλέφωνα,
(4) πλαστικά φτυάρια (δοσομετρητές), με εμφανή ίχνη ηρωίνης,
ζευγάρι ειδικών γυαλιών προστασίας,
αντιασφυξιογόνος μάσκα, σφυρί, μαχαίρι, καθώς και
ιδιόχειρες σημειώσεις και πλήθος νάιλον συσκευασιών
Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες ειδικευόταν στην νόθευση και τυποποίηση ναρκωτικών, τα οποία προορίζονταν για περαιτέρω προώθηση, διάθεση και διακίνηση στην αγορά των ναρκωτικών, ενώ εξετάζεται όλο το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητάς τους στο πεδίο αυτό.
Πηγή: Thetoc.gr
 
infiltr8or

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ