ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ για Novartis "Πολιτικός ματαίωσε ταξίδι στις ΗΠΑ για να μην συλληφθει"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

http://www.dailymotion.com/video/x6g1rkv
subscribe https://tinyurl.com/hellenicnewsfeed
“Κάποιος από τους πολιτικούς της Novartis είχε σχεδιάσει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, αλλά το ματαίωσε γιατι φοβήθηκε μην τον καλέσει το FBI” !
«Τα επτά από τα δέκα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται προέκυψαν ύστερα από έρευνα του FBI που έχει τρεις δικούς της προστατευόμενους μάρτυρες. To FBI δεν αστειεύεται όταν κάνει έρευνες. Θα σας αποκαλύψω, μάλιστα, πως ένας από τους επτά προγραμμάτιζε ταξίδι στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο, το οποίο όμως ματαίωσε. Γιατί το έκανε αυτό; Υποθέτω ότι μπορεί να σκέφθηκε ότι ενδεχομένως να τον καλούσε το FBI για κατάθεση. Φυσικά, βέβαια, μπορεί να ματαιώθηκε και για οποιονδήποτε άλλο λόγο», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας πως αυτό – όπως και η περίπτωση Σαλμά – αποδεικνύουν πως το σκάνδαλο και η διερεύνησή του ήταν γνωστά και δεν αποτελούν κάποια σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ για να στρέψει την προσοχή μακριά από τις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο Στ. Κούλογλου, ο λαός θέλει να διερευνηθεί η υπόθεση και να υπάρξουν αποζημιώσεις τόσο από όσους τελικά η έρευνα θα δείξει ότι εμπλέκονται και από την ίδια την Novartis. «Λυπάμαι που το Κίνημα Αλλαγής προτιμά να κουκουλωθεί το σκάνδαλο, που στοίχισε στον ελληνικό λαό 23 δισ. ευρώ, ένα μνημόνιο ολόκληρο δηλαδή, από το να προωθήσει την διερεύνησή του», προσέθεσε απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του κ. Τσίκα, της οργανωτικής επιτροπής του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που συμμετείχε στο πάνελ.

Αναφορικά με το άρθρο-παραλήρημα Σαμαρά στους FT: «Μου κάνει εντύπωση πως ο κ. Σαμαράς έγραψε άρθρο στους Financial Times για το σκάνδαλο Novartis, ενώ έχουν επισημανθεί επτά ονόματα πολιτικών από το FBI», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην Δώρα Αυγέρη. «Όμως αυτό που φαίνεται είναι ότι με τα σχόλια που κάνει για τον κ. Τσίπρα, απευθύνει κάλεσμα προς την διεθνή ακροδεξιά για να τον υποστηρίξει. Όμως έτσι στρέφεται περισσότερο εναντίον της χώρας ολόκληρης, παρά της κυβέρνησης», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την χθεσινή καταψήφιση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τρεις υπουργούς της κυβέρνησης, μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ευρωβουλευτής είπε πως «η ΝΔ κάνει παιδιάστικη αντιπολίτευση θέλοντας να εκδικηθεί για το σκάνδαλο Novartis. Το ενδιαφέρον, όμως, πολιτικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να εξελίσσεται στην τρίτη συνιστώσα της υπερψηφίζοντας την πρόταση και ταυτιζόμενος με τον κ. Σαμαρά».

Όσο για τα σχόλια ότι η ακροδεξιά κυβερνά την ΝΔ – απόψεις που η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να απορρίψει, ο ευρωβουλευτής σχολίασε ότι «τον ρυθμό δίνουν ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σαμαράς. Οι δηλώσεις Αντώναρου, που ήταν κριτικές, όπως και της κας Παπακώστα ήταν η αιτία για να απομακρυνθούν. Αντιθέτως ο κ. Δαβάκης που προέβη σε ρατσιστικές δηλώσεις για τους ρομά έμεινε ανέγγιχτος».

Τέλος, για το επικείμενο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο τελικά θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι όλοι όσοι έθεσαν υποψηφιότητα, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως «προσωπικά θα ήθελα να δω σε ένα ιδρυτικό συνέδριο τους συνέδρους να εκλέγονται για τις πολιτικές θέσεις τους. Όχι να διορίζονται ή να καλούνται όλοι σαν να πηγαίνουν σε βαφτίσια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / left.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ