Η μυστηριώδης πόλη των σπηλαίων (φωτογραφίες)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pakistan poli spilaion
Στην επαρχία του Μπαλοκιστάν, στο Πακιστάν, σε απόσταση 175 χιλιομέτρων από το Καράτσι, βρίσκεται η Σεχρ ε Ρογκάν (Shehr-e-Roghan), την οποία αποκαλούν πόλη των σπηλαίων ή πόλη των δαιμόνων, καθώς δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία για το πώς και από ποιους δημιουργήθηκε.

Και επειδή όταν κάτι δεν είναι κατανοητό αποδίδεται σε περίεργες δυνάμεις, έτσι και αυτός ο εντυπωσιακός σχηματισμός σπηλαίων, που εκτείνεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, συνοδεύεται από διάφορους θρύλους και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.
Άλλωστε, όπως λένε οι ερευνητές, η έρημος του Μπαλοχιστάν είχε σημάδια από μύθους που επηρεάστηκαν έντονα από την περσική λογοτεχνία.
Ένας από τους βασικούς θρύλους συνδέει τη Shehr-e-Roghan με μια δαιμονισμένη πριγκίπισσα που έσωσε ένας πρίγκιπας και έφυγαν μακριά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο αυτόν, οι δαίμονες ζουν τώρα στις σπηλιές και επιτίθενται σε όποιον περνά από εκεί!
pakistan poli spilaion1
Τα σπήλαια είναι πολυώροφα σπίτια, με παράθυρα και τζάκια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μέσω διάφορων διαδρόμων. Κάθε σπηλιά-σπίτι έχει μια κεντρική αίθουσα, και μερικές από αυτές διαθέτουν και μια βεράντα μπροστά.
Ορισμένοι ιστορικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι σπηλιές να αποτελούσαν τμήμα βουδιστικού μοναστηριού, το οποίο εκτιμάται ότι υπήρχε τον 7ο αιώνα.
Οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει τη χρησιμότητα του χώρου ως οικισμού, ωστόσο δεν υπάρχει απάντηση ποιοι τις διαμόρφωσαν σε σπίτια και ποιοι έζησαν εκεί.
pakistan poli spilaion2
pakistan poli spilaion3
pakistan poli spilaion4
pakistan poli spilaion5
[snoopit24.com]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ