Σκοπιανός ΥΠΕΞ: "Με την Ελλάδα μοιραζόμαστε τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, να μοιρασθούμε και μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

keimeno skopia
Στην συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, ανέφερε ότι η κατάσταση με τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αλλάζει καθημερινά και η αισιοδοξία εξαρτάται από αυτές, για μια πιθανή λύση.

Τα Σκόπια επισημαίνουν ότι κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός που θα γίνει δεκτός και από τις δύο πλευρές.
«Δεν φοβόμαστε να προτείνουμε, να εξετάσουμε τα προβλήματα κατάματα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς».
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε:
«Δεν είναι στο χέρι μας. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που θα καλύπτει τις ανησυχίες και των δύο πλευρών, όσον αφορά τη διάκριση μεταξύ του «κράτους της Μακεδονίας» και της περιοχής της Μακεδονίας στην Ελλάδα.
Επιζητούμε αυτή η διάκριση να είναι αξιοπρεπής και να μην εμπεριέχει ζητήματα ταυτότητας και στις δύο πλευρές.
Είμαστε δύο χώρες της Ευρώπης του 21ου αιώνα που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη και όταν υπό τον όρο αυτόν σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ή θέτουν διαφορετική έμφαση».
«Κρίνοντας από αυτό που έχουμε κάνει με τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, πρόσθεσε ο Ντιμίτροφ, μπορούμε να δούμε ότι η «μακεδονική» κοινωνία δεν φοβάται να απαντήσει σε σκληρές ερωτήσεις και να ανταποκριθεί στα προβλήματα.
«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, ως υπουργός Εξωτερικών οφείλω να είμαι αισιόδοξος, ακόμη και όταν θέλω περισσότερα επιχειρήματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα, ωστόσο με στην κατάσταση αυτή κυριαρχεί πρώτα το συναίσθημα για μένα ως πολίτης, στη συνέχεια ως υπεύθυνος ή μεταξύ των υπευθύνων για το θέμα αυτό που αλλάζει σχεδόν καθημερινά», είπε ο Ντιμίτροφ.
Ο Πολωνός ομόλογός του, Τσαπούτοβιτς, ελπίζει ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας θα ολοκληρωθούν με επιτυχία.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_69.html#more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ