Τουρκία Vs Γερμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

bozdag bekir
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μπόζνταγ σχολιάζοντας τις επιθέσεις κατά των τουρκικών ναών στη Γερμανία δήλωσε πως επέδωσαν νότα διαμαρτυρίας στη συγκεκριμένη χώρα. Ο Μπόζνταγ μετά το πέρας της σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου διοργάνωσε συνέντευξη τύπου.

Αφού σημείωσε πως στο πλαίσιο της Επιχείρησης Κλαδί Ελιάς που διεξάγεται στην περιοχή Άφριν της Συρίας σύντομα θα καθαριστεί και το κέντρο της πόλης από τους τρομοκράτες, ανέφερε πως στην επιχείρηση που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις 20 Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα, εξουδετερώθηκαν 3 χιλιάδες 381 τρομοκράτες.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως από την αρχή της επιχείρησης μέχρι σήμερα έπεσαν μάρτυρες 42 Τούρκοι στρατιώτες ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 202 και πρόσθεσε:
«Σύντομα θα καθαριστεί από τους τρομοκράτες και το κέντρο του Άφριν».
Ο Μπόζνταγ τόνισε για ακόμη μια φορά πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν βάζουν στο στόχαστρο κανέναν άμαχο.
Ο Μπόζνταγ εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις επιθέσεις των υποστηρικτών της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης με στόχο τους τουρκικούς ναούς στη Γερμανία.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του Βερολίνου είναι υπεύθυνη από την ασφάλεια των Τούρκων στη Γερμανία λέγοντας:
«Δεν είδα κανέναν που τιμωρήθηκε στις εκδικάσεις που συνεχίζονται. Η σιωπή του γερμανικού κράτους προκαλεί ερωτηματικά. Σήμερα επιδόθηκε νότα στο πρέσβη της Γερμανίας».
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως οι συνομιλίες που διεξάγονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο θέμα της εκκαθάρισης των τρομοκρατών από την περιοχή Μανμπίτς της Συρίας έφτασαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και είπε:
«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τους τρομοκράτες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία».
Ενώ σχετικά με την πιθανή επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής δομής στο Βόρειο Ιράκ δήλωσε πως οι συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση πέρασαν θετικά.
Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τον χρόνο της επιχείρησης ο Μπόζνταγ είπε:
«Θα το δούμε όλοι μαζί όταν ξεκινήσει η επιχείρηση. Κανείς να μην περιμένει από μένα να δώσω ένα χρονοδιάγραμμα. Όταν δουν τα τζετ μας, τους στρατιώτες μας θα καταλάβουν πως ήρθαμε».
http://www.trt.net.tr/greek/tourkia/2018/03/12/e-tourkia-epedose-nota-diamarturias-ste-germania-928148

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ