16/05/2021

Τι χρειάζεται για γίνει κάποιος πλούσιος;

skrutz voutia
Αν αναρωτιέστε γιατί οι συνομήλικοί σας ευημερούν περισσότερο σε σχέση με εσάς, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι στη δουλειά τους. Πιθανότατα, είναι θέμα τύχης! Τα αποτελέσματα ενός μοντέλου προσομοίωσης πλούτου έδειξαν ότι όσοι διαθέτουν χρήμα, είναι οι πιο τυχεροί στη ζωή, κι όχι οι πιο ταλαντούχοι!

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κατάνιας στην Ιταλία δεν έκαναν την έρευνα για να μας προκαλέσουν απελπισία, αλλά για να καταλάβουμε τον ρόλο που παίζει η ευκαιρία στον τρόπο που επενδύουμε τον χρόνο και τους πόρους μας σε διάφορους τομείς.
Το αίνιγμα που θέλησαν να λύσουν, είναι το εξής: Αν το ταλέντο, η νοημοσύνη, η προθυμία για εργασία και άλλοι παράγοντες που βοηθούν να προχωρήσετε στη ζωή, είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι, γιατί δεν είστε πλούσιοι;
Σε γενικές γραμμές, το 10% του πλανήτη απολαμβάνει το 85% του πλούτου. Ποιο είναι λοιπόν το κρυφό συστατικό της επιτυχίας τους;
«Οι ερευνητές έγραψαν στη μελέτη τους ότι «η προσομοίωσή μας δείχνει σαφώς ότι ένας τέτοιος παράγοντας είναι καθαρή τύχη»!
Οσες φορές κι αν εκτέλεσαν την προσομοίωση στον υπολογιστή, διαπίστωσαν ότι αυτοί με κορυφαίο εισόδημα ήταν συνήθως εκείνοι που είχαν ταλέντο κάπου κοντά στον γενικό μέσο όρο!
Επιπλέον, οι άνθρωποι στην κορυφή μιας πλούσιας πυραμίδας είχαν βιώσει τα πιο τυχερά γεγονότα στην προσομοίωση της ζωής τους, ενώ όσοι βρίσκονταν στο κάτω μέρος, είχαν πληγεί από τα πιο άσχημα.
«Αν είναι αλήθεια ότι κάποιοι χρειάζεται να έχουν κάποιο ταλέντο, για να επιτύχουν στη ζωή του, τότε σχεδόν ποτέ οι πιο ταλαντούχοι άνθρωποι δεν φτάνουν στις υψηλότερες κορυφές επιτυχίας, ξεπερνώντας τους μέτριους αλλά πιο τυχερούς», κατέληξαν οι επιστήμονες.
Να πάρει…
[snoopit24.com]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ