Η πολιτική των περικοπών στοιχίζει ανθρώπινες ζωές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτές τις μέρες εκτυλίσσεται στην Καλαμαριά το, δυστυχώς όχι μεμονωμένο, δράμα μιας γυναίκας με αναπηρία που μένει χωρίς κανένα εισόδημα και κανενός είδους στέγη. Η κυρία αυτή, αυτή τη στιγμή βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο αδιέξοδο της μη εύρεσης στέγης, της παρακράτησης- οριστικής απώλειας της σύνταξής της και του «κοψίματος» του προνοιακού επιδόματος από το Δήμο Καλαμαριάς, εξαιτίας της αύξησης των ορίων των ποσοστών αναπηρίας ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80% και του αποκλεισμού των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι δημοτικές αρχές την καλούν να περιμένει «την γραφειοκρατική επίλυση» των όσων δικαιούται (σύνταξη και προνοιακό επίδομα) χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη της διαμονής της.

Καταγγέλουμε το σύνολο της πολιτικής που πετάει στο δρόμο κυνικά ανθρώπους, επικαλούμενη γραφειοκρατικά και νομικά κωλύματα. Για εμάς, η μόνη λύση είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για τα αυτονόητα ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στη σύνταξη, στη στέγη και στην αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανθρώπων με αναπηρία. Σε όσα χρειάζονται για τη ζωή με αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Στον καιρό της κρίσης, η βάρβαρη ταξική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους από τη σημερινή κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, χτυπά βάναυσα τους ανθρώπους με αναπηρία, τσακίζοντας οικονομικά αυτούς και τις οικογένειές τους, καταδικάζοντάς τους στη φτώχεια και στην ανεργία, φορτώνοντας αποκλειστικά και μόνο στους οικείους τους το χρόνιο άγχος φροντίδας τους. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, η κατάρρευση των δομών κοινωνικής πρόνοιας, η ανάληψη από ΜΚΟ ενός ολόκληρου κομματιού υγείας και πρόνοιας, φτάνει ανθρώπους σε αδιέξοδα χωρίς λύση.

Η πολιτική χρηματοδότησης των δήμων με κωδικούς συγκεκριμένους και κονδύλια ελεγχόμενα χρησιμοποιείται σαν πλυντήριο απ’ τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση για να συγκαλύψουν τη βαριά πολιτική τους ευθύνη απέναντι σε ανθρώπους που φτωχοποιούνται και μένουν άστεγοι. Ο Δήμος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετούν ανθρώπους σε άσυλα. Πλάι στα πάγια αιτήματα αποασυλοποίησης, δημιουργίας νέων και ενίσχυσης δομών στέγης και υγειονομικής περίθαλψης ανθρώπων με αναπηρία και παθήσεις, προσλήψεων άμεσα προσωπικού, διεκδικούμε και παλεύουμε για το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία όλων των ανθρώπων με αναπηρία, πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αναγκών τους, σύνταξη σε αυτούς που δε μπορούν να εργαστούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση καταβολή σύνταξης και επιδόματος στη κυρία με αναπηρία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τον Δήμο Καλαμαριάς και από το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας την εξασφάλιση ασφαλούς, αξιοπρεπούς και προσβάσιμου για αναπήρους στέγης για την γυναίκα αυτή.

Λέμε ΟΧΙ στην επιθετική πολιτική που πετάει στον Καιάδα τους αναπήρους.

ΑΠΙΑΤΟΥΜΕ δημόσια δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους.

Περιφερειακή Κίνηση «ΑΝΤΑΡΣΙΑ –ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ