Ποια είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ο αριθμός των ανδρών υπερβαίνει τον αριθμό των γυναικών;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

man woman
Η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε πρόσφατα έναν παγκόσμιο χάρτη με τα στοιχεία των ανδρών και των γυναικών.

Σύμφωνα με αυτά, η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία οι πλειοψηφούν οι άνδρες. Για κάθε 100 άνδρες στην Αλβανία υπάρχουν 96 γυναίκες, δηλαδή έχει την ενδεικτική αναλογία 1,04.
Αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη όλης της Ευρώπης θα δει ότι έχει ροζ χρώμα, που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες, ενώ τα Σκόπια έχουν χρώμα πρασινωπό που σημαίνει ότι υπάρχει ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της INSTAT που επεξεργάσθηκε το «Monitor» οι ηλικιακές ομάδες που καταγράφονται στην έκθεση αυτή στην Αλβανία είναι οι μικρές ηλικιακές ομάδας, δηλαδή από νεογέννητα ως 39 ετών.
Η υψηλότερη διαφορά σε ηλικιακή ομάδα είναι αυτή των 25 έως 34 ετών με αναλογία 1.12.
Για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της INSTAT για 224.000 άνδρες υπάρχουν 199.800 γυναίκες.
Υπάρχουν μόνο τρεις περιοχές, σύμφωνα με την INSTAT που ο αριθμός των γυναικών ξεπερνά τον αριθμό των ανδρών: στα Τίρανα, την Σκόνδρα και το Αργυρόκαστρο.
Στην πρωτεύουσα ο λόγος είναι 0,98, όπου σε απόλυτους αριθμούς υπάρχουν 436,917 άρρενες και 447,079 θήλεις, δηλαδή πλεονάζουν 10 χιλιάδες γυναίκες.
Στην Σκόνδρα η αναλογία είναι 0,97 με 3200 περισσότερες γυναίκες, ενώ στο Αργυρόκαστρο υπάρχουν 700 γυναίκες περισσότερες από τους άνδρες.
hartis women
Χώρες με υψηλότερο ποσοστό γυναικών στον κόσμο
Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύθηκε στην ‘Telegraph’, στα Νησιά Βόρεια Μαριάνα σε κάθε 10 γυναίκες αντιστοιχούν 7 άνδρες. Είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών σε όλον τον κόσμο.
Δεύτερη χώρα είναι η Εσθονία, όπου σε κάθε 10 γυναίκες αντιστοιχούν 8 άνδρες.
(Στοιχεία από monitor.al, shqiptarja.com)
https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_86.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ