Το βίντεο του Cambridge Univercity για τον Stephen Hawkings

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

screencapture-protagon-gr-apopseis-editorial-ti-kanei-o-xokingk-epistimi-i-marketingk-43359000000-2018-03-14-12_29_33
Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε ήσυχα στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, σε ηλικία 76 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν τα παιδιά του.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.
http://www.dailymotion.com/video/x6ga28d
«Μια φορά είχε πει «δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς». Θα μας λείπει για πάντα», σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του, την οποία αναμετέδωσε επίσης το BBC.
Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε πολυτάλαντος, θεωρητικός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας, ένα από τα πιο σημαντικά μυαλά που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της νόσου του κινητικού νευρώνα που εμφανίστηκε όταν ήταν μόλις 21 χρονών. Διαψεύδοντας τους γιατρούς που τον ήθελαν να πεθαίνει στα 23, ο Στήβεν Χόκινγκ πέθανε σε ηλικία 76 ετών.
Η νόσος τον έκανε να δουλέψει πιο σκληρά αλλά συνέβαλε σημαντικά στην κατάρρευση δύο γάμων, όπως έγραψε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ