Κόλαφος ο Τζανακόπουλος: Να απαντήσει η ΝΔ στα νέα στοιχεια για την υπόθεση #Novartis

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
6CC8ECEE-1560-494D-9B6C-3FA641FA5605Να απαντήσουν στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.
https://www.facebook.com/d.tzanakopoulos/photos/a.226783101090670.1073741828.226723681096612/442326359536342/?type=3&theater
 
«Τη Νέα Δημοκρατία δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση, αλλά μόνο η συγκάλυψη της υπόθεσης Novartis», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε: «Κάθε μέρα που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν με πάταγο τις ανυπόστατες θεωρίες της Νέας Δημοκρατίας και των φερομένων ως εμπλεκομένων περί σκευωρίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η ΝΔ δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου. Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη».
Να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, όπως είπε, για την υπόθεση Novartis. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Αντί η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες».
Ταυτόχρονα διατύπωσε τα εξής ερωτήματα:
– Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;
– Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;
– Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;
«Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Για το θέμα της νομιμότητας στον χώρο του ποδοσφαίρου
«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα έκτροπα που συνέβησαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά»
Η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα, είπε και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος. Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό, στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς».
Για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών
«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

  1. «Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας», επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ