Μάχη με τις φλόγες σε Αυλώνα, Κρήτη και Ηλεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pyrosvestis
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι “τάισαν” για τα καλά τις φλόγες σε τρεις περιοχές της Ελλάδας – Η Πυροσβεστική δίνει μάχη για να μην εξαπλωθούν οι πυρκαγιές.

Μεγάλη φωτιά στις Στρόβλες Κισάμου
Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το μεσημέρι οι άνδρες της πυροσβεστικής στις Στρόβλες Κισσάμου.
Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο και κάνει στάχτη δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 22 πυροσβέστες ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε λίγη ώρα η πυροσβεστική είχε ν’ αντιμετωπίσει άλλα τρία πύρινα μέτωπα τα οποία όμως αυτήν την ώρα βρίσκονται σε ύφεση. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στο Μουρί Κισάμου, στο Λάστρο και τον Ξηρόκαμπο Σητείας.
Στον Αυλώνα Αττικής
Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή στον Αυλώνα Αττικής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές, ενώ σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων και υδροφόρες.
Στην Ηλεία
Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άγναντα του ν. Ηλείας. Επιχειρούν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες.
Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στα Άγναντα Αμαλιάδας, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο περιορισμός της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη γιατί το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι δύσκολα προσβάσιμο από το πυροσβεστικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει φανερά τα αίτια της φωτιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ