Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου της ομάδας του Αρτεμη Σώρρα!

34BDF651-37E6-4AE2-AD4E-EC5B3CACC1C4Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας για την άγρια δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, με 20 μαχαιριές, θα καθίσει ο 40χρονος πρώην σύντροφος της, ο οποίος σχετίζεται με την ομάδα του Αρτέμη Σώρρα.
Σύμφωνα με το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δύο χρόνια μετά το έγκλημα, ο κατηγορούμενος έδρασε με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της άτυχης 45χρονης. “Κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με το θύμα, ο οποίος πιθανότητα συνδέεται και με το γεγονός πως η παθούσα διατηρούσε ερωτικό δεσμό και με άλλον άνδρα, του οποίου τις φωτογραφίες αφαίρεσε από την οικία της μετά την πράξη του, αλλά και πιθανότατα για λόγους σχετιζόμενους με την πρωτοβουλία του θύματος να διακόψουν τη σχέση τους, με προμελετημένο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της επιτέθηκε με νύσσον και τέμνον όργανο και πιθανότατα μαχαίρι που έφερε μαζί του, προκαλώντας της ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τη ζωή της σωματικές βλάβες, ήτοι περίπου 20 κακώσεις λαιμού και θώρακος, από 1,5 έως 5 εκατοστά” αναφέρουν οι δικαστές.
Και σημειώνουν πως ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο σκοπό “μη σκοπεύοντας δε να τραυματίσει μόνο ή να επιφέρει καταρχήν σωματικές κακώσεις στην παθούσα, αλλά επιδιώκοντας αποκλειστικά να επιφέρει τον θάνατο αυτής”. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η βούλησή του να σκοτώσει την παιδοψυχίατρο “προκύπτει από τα πολλαπλά χτυπήματα που επέφερε και το μέσο που χρησιμοποίησε και από τα ζωτικής σημασίας όργανα της παθούσας τα οποία έπληξε”.
Κατά τους δικαστές, ο 40χρονος κατηγορούμενος είχε οργανώσει ακόμα και τη διαφυγή του, “έχοντας προμηθευτεί χειμερινό εξοπλισμό για τα ελαστικά του αυτοκινήτου του, προκειμένου να διαφύγει σε ορεινή περιοχή του νομού Ευρυτανίας όπως και έπραξε, ενεργώντας μεθοδικά προκειμένου να καταστήσει δυσχερή τον εντοπισμό του από τις διωκτικές Αρχές”.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο δράστης είχε επίγνωση των πράξεων του και παρέμεινε ψύχραιμος, όπως αποδεικνύεται και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποίησε από το σπίτι του θύματος λίγα μόλις λεπτά μετά το έγκλημα.
Οι δικαστές χαρακτηρίζουν τον 40χρονο ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο, που σύμφωνα με την έκθεση των πραγματογνωμόνων – ψυχιάτρων που τον εξέτασαν, “διέθετε την απαραίτητη πνευματική ικανότητα να αντιληφθεί ότι αυτό που έκανε ήταν κακό”.
“Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του και τον χωρίς ηθικές αναστολές τρόπο δράσης τους εντός της οικία του θύματος, το είδος των τραυμάτων και την ένταση με την οποία προκλήθηκαν, την ασήμαντη αφορμή που οδηγήθηκε στην πράξη αυτή και την άμεση φυγή του μετά την τέλεσή της, προκύπτει κατά την κρίση του συμβουλίου ότι αυτός εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα και επικινδυνότητα, και είναι πολύ πιθανό, αν αφεθεί ελεύθερος, να διαπράξει και άλλα όμοια εγκλήματα” αναφέρει το βούλευμα.
Πηγή πληροφοριών: Espresso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ