Ασε τα εξώδικα κ.Μπαλαούρα. Πάρε τους και τα σώβρακα. Μπορείς. @MBalaouras

Εξώδικο προς την ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, καθώς και στον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα (φωτογραφία) και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη απέστειλε ο Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή το #FAKE_NEWS πρωτοσέλιδο στις 22/3 το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ / Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».

29511125_10215082490366119_3523100538344308736_n

Η πλαστή είδηση αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά.. με την περικοπή στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται, με το κραυγαλέο σχόλιο ότι ο Μ. Μπαλαούρας εξαιρείται:

  1. Οι συνταξιούχοι της ΤτΕ ανήκουν στην ΕΚΤ.
  2. Δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει έκθεση Ντράγκι. Οπότε δεν έχει γίνει καμία εξαίρεση, δεν υπάρχει θέμα Μπαλαούρα
  3. Με νόμο του Λοβέρδου το 2010 εξαιρέθηκε κατ’απαίτηση της ΕΚΤ η ΤτΕ από τις μειώσεις. (βλέπε 1)
  4. η ΕΚΤ δεν επιτρέπει παρεμβάσεις στην ΤτΕ κι ότι οι συντάξεις της Κεντρ Τράπεζας
  5. Είναι τέτοια η πλαστογραφία του πρωτοσέλιδου των ΝΕΩΝ με τον Μπαλαούρα  που δεν έπαιξε ούτε καν στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ
  6. Ο Γιάννης Στουρνάρας κατά έναν (όχι και τόσο) περίεργο λόγω δεν προστάτευσε την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία προΐσταται από τις αστήρικτες καταγγελίες

Η είδηση αφορούσε την έκδοση εγκυκλίου του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά.. με την περικοπή στις συντάξεις όσων συνταξιούχων εργάζονται, με το κραυγαλέο σχόλιο ότι ο Μ. Μπαλαούρας εξαιρείται. To δημοσίευμα είχε διαψεύσει ο υφυπουργός ςΤάσος Πετρόπουλος αναφεροντας πως «δεν εντάχθηκαν ποτέ οι συνταξιούχοι της ΤτΕ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης».

Ο Μ. Μπαλαούρας στο εξώδικό του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «ψευδέστατο, που κατασκευάστηκε με την πρόθεση να τον συκοφαντήσει σκόπιμα ότι δήθεν εξαιρείται από τις μειώσεις συντάξεων, θέλοντας να πλήξει και πολιτικά τον ίδιο, καθώς και την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, προσθέτει ότι εξέδωσε δήλωση, την οποία απέστειλε και στα ΝΕΑ, και στην οποία πέραν της έντονης διαμαρτυρίας του για το συκοφαντικό δημοσίευμα ανέφερε τα εξής:

«Η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται. Με δύο λόγια ‘‘η φωτογραφική τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα’’ όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.»
Ο ίδιος σχολιάζει ότι αντ’ αυτού, τα ΝΕΑ επέμειναν και την επόμενη μέρα (23.3.2018) με εντυπωσιακό τίτλο «προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και σχόλιο «πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ σχετικά με την φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».

Στη συνέχεια αναφέρονταν σε «προφάσεις εν αμαρτίαις, συνειδητά ψεύδη ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας της κυβέρνησης που επιχείρησε να δικαιολογήσει τη φωτογραφική και άκρως προκλητική διάταξη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Η εφημερίδα επέμενε δηλαδή στη συκοφάντηση του βουλευτή και αρκέστηκε μόνο στο φύλλο της 26.3.2018 να δημοσιεύσει μέρος της δήλωσής του, μην παραλείποντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει ως «θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ