Βήμα – βήμα η πορεία που ακολούθησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί στον Έβρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

b721a131 b600 40ca a375 e20ff3555f3b

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης αποκάλυψε την πορεία που ακολούθησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί στον Έβρο, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται η κωλυσιεργία των τουρκικών δικαστικών Αρχών για την απαγγελία κατηγορητηρίου και χαρακτήρισε την υπόθεση «εξαιρετικά απλή».

Βίντεο με ανάλυση της πορείας των Ελλήνων στρατιωτικών και των γεγονότων που ακολούθησαν.

Παραλλήλως σημείωσε ότι «ο χρόνος και η απόσταση την οποία διένυσαν μέσα στο τουρκικό έδαφος είναι πλέον διαπιστωμένοι και με τεχνικά και ηλεκτρονικά μέσα» και πρόσθεσε: «Επειδή είδα επακριβώς τον χάρτη της περιοχής και πώς συνέβη το γεγονός, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν την κλασική περιπολία. Εκτελούσαν την αποστολή τους και μάλιστα σωστά. Πήγαιναν από ένα δρομολόγιο μέσα στο χιόνι. Όχι στο σημασμένο δρομολόγιο που είναι και η οριογραμμή. Πήγαιναν από ένα άλλο δρομολόγιο, να βγουν στον Άρδα ποταμό, να περπατήσουν κατά μήκος της όχθης του Άρδα, να βρουν το σεσημασμένο δρομολόγιο και να επιστρέψουν».

Ο στρατιωτικός αναλυτής κάνει λόγο για «μπέρδεμα» και εξηγεί ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «πριν φτάσουν στον Άρδα, είδαν τα πατήματα πάνω στο χιόνι. Ανθρώπινα βήματα, ίχνη πάνω στο χιόνι. Τα ακολούθησαν και ακολουθώντας τα βήματα, δεν αντιλήφθηκαν ότι πέρασαν από το σεσημασμένο δρομολόγιο και πέρασαν μέσα στο τουρκικό έδαφος».

«Έπρεπε να πάνε από άλλο δρομολόγιο στον Άρδα. Να πάνε κατά μήκος της όχθης του ποταμού, να βρουν το σεσημασμένο δρομολόγιο και να επιστρέψουν. Όμως πριν φτάσουν στον Άρδα, είδαν τα βήματα. Τα ακολούθησαν επειδή θεώρησαν πως είναι υποχρέωσή τους, εφόσον μέσα στο ελληνικό έδαφος υπάρχει κάποιος που περπατάει κάθετα στο δρομολόγιό τους, ότι πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα και να δουν περί τίνος πρόκειται», συνεχίζει ο κ. Καλεντερίδης.

Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι όλα τα παραπάνω διαπιστώνονται πλέον και υπηρεσιακά και ότι οι δύο στρατιωτικοί, πριν έρθουν σε επαφή με τους Τούρκους, έκαναν τηλεφώνημα στον διοικητή τους, ενημερώνοντας την μονάδα τους πως είχαν χαθεί, καθώς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δύο στρατιωτικοί πήραν εντολές να επιστρέψουν και κατά την επιστροφή τους έπεσαν πάνω στην τουρκική περίπολο. Οι δύο στρατιωτικοί δεν παρέδωσαν όπλα και δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια μεταξύ τους.

Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

infiltr8or

ΔΗΜΟΦΙΛΗ