Άλλους 50 Βρετανούς διπλωμάτες απελαύνει η Μόσχα

Άλλους 50 Βρετανούς διπλωμάτες απελαύνει η Μόσχα

Μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο, η Μόσχα ανταπέδωσε απελαύνοντας 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Ωστόσο την Παρασκευή ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη εκ νέου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του ζητήθηκε να περιορίσει τη βρετανική διπλωματική αποστολή στο μέγεθος της αντίστοιχης ρωσικής στο Λονδίνο.

Το Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε ότι αυτό σημαίνει πως η Βρετανία θα πρέπει να μειώσει κατά «λίγο περισσότερα από 50» τα μέλη του διπλωματικού της προσωπικού στη Ρωσία.

«Ζητήσαμε ισοτιμία. Οι Βρετανοί έχουν 50 περισσότερους διπλωμάτες από τους Ρώσους», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ακόμη 50 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους, η Ζαχάροβα απάντησε: «Λίγοι περισσότεροι από 50».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών, ως συμπαράσταση στην Τερέζα Μέι η οποία είχε ανακοινώσει την απέλαση 23 διπλωματών από τη Βρετανία.

Ενώ και το ΝΑΤΟ προχώρησε στην απέλαση εφτά Ρώσων διπλωματών, ενισχύοντας το μέτωπο κατά Ρωσίας, με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην πράκτορα Σέργκει Σριπάλ και της κόρης του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ