Ορθότατη η τοποθέτηση του ΣυΡιζΑ για τον επερχόμενο πόλεμο στην Συρία – καμμία εμπλοκή της Ελλάδας, αγώνας για την ειρήνη σε όλα τα μέτωπα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 6414Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Τα σύννεφα μιας διεθνούς σύρραξης στη Συρία πυκνώνουν από ώρα σε ώρα. Σταθερή μας άποψη αποτελεί ότι η χρήση χημικών όπλων συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, πολύ περισσότερο που τα όπλα αυτά έχουν καταργηθεί με διεθνή σύμβαση και η κατοχή τους από οποιονδήποτε είναι παράνομη.

Ωστόσο, υπάρχουν οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί και θεσμοί να επιληφθούν του ζητήματος που προέκυψε το περασμένο Σάββατο, με την καταγγελλόμενη χρήση χημικών στην Ντούμα.

Ήδη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την διενέργεια σχετικής διεθνούς έρευνας, που οφείλει να ολοκληρωθεί με την παραπομπή των ενόχων ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης. Τον ρόλο του διεθνούς δικαστή και τιμωρού δεν μπορούν να αναλάβουν κυβερνήσεις μιας ή περισσότερων χωρών, πολύ περισσότερο, αν οι χώρες αυτές εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην Συριακή τραγωδία.

Ο πόλεμος δεν είναι λύση σε κανένα διεθνές πρόβλημα ούτε απάντηση σε τέλεση εγκλημάτων πολέμου σε μια χώρα που ήδη ζει μία επταετή πολεμική τραγωδία με άκρως καταστροφικές συνέπειες.

Την κρίσιμη τούτη ώρα, που τα τύμπανα ενός ανοιχτά διεθνούς πολέμου στην Συρία ηχούν όλο και εντονότερα, απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική και δημοκρατική λύση του Συριακού.

Σε μια περίοδο όξυνσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας, καλείται και η ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες ειρηνικού μεσολαβητή, αντί να ευθυγραμμίζεται με τις επιλογές και τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ.

Την ίδια ώρα οφείλουν να κινητοποιηθούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης για την αποτροπή ενός νέου πολέμου στην Μέση Ανατολή, να απαιτήσουν τερματισμό του πολέμου σε Συρία και Υεμένη, συμβάλλοντας στο να μην υπάρξουν νέοι ξεριζωμοί αμάχων από τις εστίες τους, όπως συμβαίνει εδώ και επτά χρόνια στην Συρία, με συνέπειες οικονομικές και πολιτικές για το σύνολο της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ