Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τα αίτια συντριβής του Μιράζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6E77BA40-5B8D-4B10-94C6-93C9CADBC65DΑπαντήσεις για τη μοιραία πτήση του Μιράζ και τις αιτίες της συντριβής στη Σκύρο αναζητούν οι επιτελείς του ΓΕΑ και το ενδιαφέρον στρέφεται στον εντοπισμό του μαύρου κουτιού. Ήδη συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.
 
Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστεί η άτρακτος του αεροσκάφους, αλλά και το μαύρο κουτί, το οποίο ενδεχομένως δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.
Αλιευτικά σκάφη, εντόπισαν το πρωί τη σορό του άτυχου σμηναγού του Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου χθες το μεσημέρι.
Ο πιλότος ήταν εμπειρότατος, με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και το πιθανότερο σενάριο είναι ο πιλότος να έπαθε βέρτιγκο -δηλαδή να έχασε τον προσανατολισμό του και να απώλεσε την αίσθηση του ορίζοντα.
 
Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο το Mirage να παρουσίασε κάποια ξαφνική μηχανική βλάβη. Ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση ο πιλότος πιθανώς να είχε προλάβει να ειδοποιήσει ή να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος.
Τα δύο Mirage απογειώθηκαν από το 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου, για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.
Αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατά την οποία δεν υπήρξε εμπλοκή τα δύο αεροσκάφη επέστρεφαν στη βάση τους. Λίγη ώρα αργότερα, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ