Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μακρόν – Τι συζήτησαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

B7DC7B7C-ABC2-4BEC-9684-5C3606D5A573Τη θέση ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
 
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων, είπε ότι απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση την πρόταση της Σουηδίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συζήτηση τους επικεντρώθηκε στον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο.
Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος, συνομίλησαν και για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της εταιρίας ΤΟΤΑL.
Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ