ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2026
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε το ίχνος του «μαύρου κουτιού» του μοιραίου Mirage

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

baltadoros giorgos2
Με γρήγορο ρυθμό εξελίσσονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της συντριβής του Mirage 2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που στοίχισε τη ζωή του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στην περιοχή της πτώσης του μαχητικού, εντόπισαν την εκπομπή ηχητικού σήματος από τον καταγραφέα πτήσεως του μαχητικού, σε βάθος περίπου 800 μέτρων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) θα ξεκινήσει η ανέλκυσή τους.
Τα τμήματα του αεροπλάνου που θα ανελκυστούν μαζί με το «μαύρο κουτί» του Mirage 2000-5 θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *