Έλληνες Δημοκράτες: Ανακαλέστε τον κ. Λοβέρδο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση Λοβέρδου για τα πλήγματα κατά της Συρίας έχει ως εξής:

«Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.»

1. Η χρήση χημικών είναι, πράγματι, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Στην Συρία έχει διαπιστωθεί η διάπραξή του και από τις δυο συγκρουόμενες πλευρές. Η ισονομία λοιπόν υπαγορεύει την ίση μεταχείριση τους, ενώ απαγορεύει επιλεκτικό πλήγμα στην μια από αυτές, την μη αρεστή στον «τιμωρό».

2. Εάν το καθεστώς της Δαμασκού είναι «δικτατορικό», οι δυνάμεις ανατροπής του με απροσδιόριστη δημοκρατική νομιμοποίηση και αδιαφανείς πόρους, τι είναι;

3. Τα πλήγματα κατά συριακών στόχων ούτε αποφασίστηκαν, ούτε συντελέστηκαν από το ΝΑΤΟ, του οποίου, πράγματι, είμαστε μέλη. Αποφασίστηκαν από τρεις χώρες μέλη του (με την νομιμοποίηση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να πάρει και να εκτελέσει αυτή την απόφαση να αμφισβητείται ήδη από την αξιωματική της αντιπολίτευση). Η συμμετοχή μας στη συμμαχία υπαγορεύει στήριξη αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί με ομοφωνία των μελών της και μόνον.

4. Η ρευστότητα στην Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τα όσα διαπράττει η Τουρκία υπό τον Ερντογάν, έχουν ενισχύσει το ειδικό βάρος της Ελλάδας για την Δύση. Ο τεμενάς του κυρίου Λοβέρδου λοιπόν είναι όχι μόνο μειωτικός για το κύρος της πατρίδας μας, αλλά και απολύτως αχρείαστος.

5. Το ελάχιστο αναμενόμενο είναι η ανάκληση του κυρίου Λοβέρδου από τα καθήκοντα του υπευθύνου για τον τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της ΔΗ.ΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ