15/05/2021

Τελεσιγραφο στους ισλαμοφασιστες από την Συρία: Παραδοθείτε ή θα φύγετε νεκροί…

image 572

Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει να βομβαρδίζει από την Τρίτη (17/04) τον καταυλισμό Γιαρμούκ και ετοιμάζεται να επέμβει στρατιωτικά. Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν διορία 48 ωρών για να εγκαταλείψουν τον θύλακα που ελέγχουν νότια της Δαμασκού.

«Αν αρνηθούν, ο στρατός και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν στρατιωτική επιχείρηση για τον τερματισμό της παρουσίας της οργάνωσης στην περιοχή», αναφέρει σχετικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα al Watan.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο θύλακας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές είναι γύρω από τον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ και τη συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Άνσουαρ, νότια της Δαμασκού.

Βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Δαμασκού. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος το 2011 εκεί ζούσε η μεγαλύτερη παλαιστινιακή κοινότητα προσφύγων, περίπου 160.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλοί Σύροι.

Αν και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τον καταυλισμό, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι αρκετές χιλιάδες παραμένουν σε αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ