Αποκλειστικό: Ρίτα Γουίλσον: Θα αναπαλαιώσει τους νερόμυλους σε Ωραίον- Δημάριο- Σμίνθη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 8998Η πομάκα σύζυγος του Τομ Χανκς στην Ξάνθη
Μάιο ή Ιούνιο η επίσκεψη- Ετοιμάζεται λαμπρή υποδοχή από ομογενείς της πομάκους
Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ξάνθη η πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, η καταγωγή της οποίας ως γνωστόν ερίζει από το χωριό Ωραίον του Δήμου Μύκης.
Πομακικής καταγωγής η γνωστότατη και πανέμορφη ηθοποιός, έρχεται για δεύτερη φορά στην περιοχή μας (η πρώτη φορά ήταν το 2012), αυτή τη φορά μάλιστα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό, να συντελέσει στην τουριστική αξιοποίηση- αναβάθμιση της γενέτειράς της…
thumbnail p1085
Πιο αναλυτικά, η κα Γουίλσον εξεδήλωσε την επιθυμία να αναβαθμίσει, αναπαλαιώσει, ανακαινίσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίον και το Δημάριο, αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στην Σμίνθη όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλυναν τα μαλλιά που ύφαιναν!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Θ», η σύζυγος του Τομ Χανκς δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της, ώστε να παραβρίσκεται και στο ετήσιο «εντρελές» που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα πομακοχώρια για την φερόμενη και ως γιορτή υποδοχής της άνοιξης!
thumbnail p1086
Ήδη κάποιοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής, αλλά και πομακικοί σύλλογοι, ετοιμάζουν την υποδοχή της Ρίτας Γουίλσον, η οποία αναμένεται αυτή την φορά να κινηθεί με περισσότερη εξωστρέφεια.
(σ.σ.: θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να εκμεταλλευτούν την σημαντική αυτή επίσκεψη της Ρίτας Γουίλσον στο Ν. Ξάνθης και να την αναδείξουν αρκούντος).
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ
Η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, κατάγεται από το Ωραίο. Ο πατέρας (Χασάν Χαλήλ) της Αμερικανίδας ηθοποιού γεννήθηκε εδώ το 1920, παντρεύτηκε στο χωριό και «μεταφέρθηκε» στο Βουλγαρικό Σμόλιαν. Παντρεύτηκε Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα και από το γάμο έγινε η «Πομάκα» Ρίτα. Σήμερα υπάρχουν ξαδέρφια και απόγονοι που παραμένουν στο Ωραίο. Η Ρίτα Γουίλσον ήρθε επίσκεψη το 2012 στο χωριό ψάχνοντας για τις ρίζες της. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την παραγωγή της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά».
http://www.thraki.com.gr/apoklistiko-rita-gouilson-tha-anapaleosi-tous-neromylous-se-oreon-dimario-sminthi/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ