Σε δίκη για κακουργήματα ο Κλέων Παπαδόπουλος και ο Βίκτωρας Ρέστης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

image 78

Για απιστία, άμεση συνέργεια στο αδίκημα αυτό και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέων Παπαδόπουλος και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

Η υπόθεση αφορά δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από το ΤΤ το 2009 στην εταιρεία Express Holidays Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε, συμφερόντων του Β. Ρέστη. Το δάνειο αυτό χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εξαγοραστεί το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurostar ΑΕ η οποία διαχειριζόταν το γνωστό τουριστικό πρακτορείο Travel Plan.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 542/2018 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογράφος Άννα Κανδύλη στην εφημερίδα Realnews, το επίμαχο δάνειο δόθηκε χωρίς εγγυήσεις, με μόνη επί της ουσίας εξασφάλιση το «βάρος» του ονόματος Ρέστη! Και αυτό διότι η Express Holidays ένα χρόνο πριν δανειοδοτηθεί παρουσίαζε χαμηλή ρευστότητα, οριακή κερδοφορία και οριακά ίδια κεφάλαια, ενώ οι αρνητικές προοπτικές του κλάδου δεν δικαιολογούσαν το ύψος του δανείου.

Συγκεκριμένα, ως εξασφαλίσεις ελήφθησαν από το ΤΤ : α) ενέχυρο επί 2.600.000 κοινών ονομαστικών άυλων μετοχών της εισηγμένης τότε εταιρείας στο Χρηματιστήριο ΔΟΛ ΑΕ οι οποίες κατέχονταν από την κυπριακή εταιρεία Benbay Ltd, συμφερόντων του Β. Ρέστη και β) εταιρική εγγύηση της Benbay Ltd. Ουσιαστικά δηλαδή η εγγύηση συνίστατο μόνο σε ένα ευμετάβλητο στοιχείο, όπως είναι οι μετοχές, η αξία των οποίων στη συνέχεια και σταδιακά μηδενίστηκε…

Όπως μάλιστα αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα αν και το επίδικο δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται από το 2012 η καταγγελία του έγινε μετά από δύο ολόκληρα χρόνια όταν το ΤΤ είχε μπει ήδη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης!!!

Η οριστική ζημιά που υπέστη το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα από τα «δανεικά και αγύριστα» του εφοπλιστή Ρέστη ανέρχεται με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα στο ύψος των 2.240.000 ευρώ.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο Β. Ρέστης είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο δάνειο δόθηκε μετά από αίτηση και διαπραγμάτευση με το ΤΤ συνεταίρου του και ότι ο ίδιος ουδέποτε υπέβαλε αίτημα για δανειοδότηση, αφού νόμιμος εκπρόσωπος της Express Holidays ήταν ο συγκατηγορούμενός του.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός καθώς από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι ο εφοπλιστής ήταν εκείνος που συντόνιζε την όλη διαδικασία αναδιάρθρωσης του δανείου, με παροχή εγγυήσεων από εταιρείες δικών του συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν λίγες μέρες ο Βίκτωρας Ρέστης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για το λεγόμενο «σκάνδαλο Καρούζου», ενώ σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και για μία σειρά άλλων υποθέσεων (υπόθεση δασικών, “θαλασσοδάνεια” της τράπεζας FBB κ.α).

http://directnews.gr/dikastika/89378-se-dikh-gia-kakourghmata-o-kleon-papadopoulos-kai-o-viktoras-resths

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ