Βρυχάται ξανά η «Κορυφή του Φούρνου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/LcODWbARGxU
Λιγότερο από ένα μήνα μετά την προηγούμενη έκρηξή της, η «Κορυφή του Φούρνου» στη Ρεϋνιόν βρυχάται ξανά. Από το βράδυ της Παρασκευής το θέαμα είναι εντυπωσιακό, καθώς ένα από τα ενεργότερα ηφαίστεια παγκοσμίως φτύνει σύννεφα ατμού και συντριβάνια λάβας. Μάλιστα, αφού δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, πολλοί αντιμετωπίζουν τις εκρήξεις ως αξιοθέατο.

«Ο σύζυγός μου είναι από τη Ρεϋνιόν, ερχόμαστε εδώ μία ή δύο φορές το χρόνο. Ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να θαυμάσω κάτι τέτοιο. Μόλις ακούσαμε τη βουή, μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Είμαι συγκινημένη και χαρούμενη που είμαι εδώ. Νιώθω κουρασμένη, αλλά απόψε δεν θα κοιμηθώ», λέει μία γυναίκα.
Η Ρεϋνιόν (γαλλικά: Réunion ή επίσημα La Réunion, αρχαιότερη ονομασία Île Bourbon) είναι ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Έχει έκταση 2.512 τ.χλμ. και πληθυσμό 842.767 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2014. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα το Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ