Χαμός στη Γερμανία από τις φωτογραφίες παικτών της Εθνικής ομάδας με τον Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

erdogan ozil gundogan
Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η κίνηση των -τουρκικής καταγωγής- παικτών της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ) και Ιλάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), να φωτογραφηθούν στο Λονδίνο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα να γράψουν στις φανέλες των ομάδων που αγωνίζονται «με σεβασμό στον Πρόεδρο μου».

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο twitter του κόμματος του Ερντογάν, ΑΚΡ.
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρτ Γκρίντελ, ο οποίος δήλωσε: «Η ομοσπονδία μας σέβεται φυσικά το γεγονός ότι οι παίκτες μας έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Αλλά το ποδόσφαιρο και οι ομοσπονδίες μας έχουν αξίες που ο κ. Ερντογάν δεν σέβεται. Οι ποδοσφαιριστές έγιναν θύματα εκμετάλλευσης για προεκλογικούς λόγους. Επίσης τέτοιες πράξεις δεν βοηθούν την ενσωμάτωση για την οποία η ομοσπονδία μας εργάζεται».
Ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ, ανήγγειλε ότι θα έχει συζήτηση με τους δύο παίκτες, λέγοντας πως «πιστεύω πως οι δύο παίκτες μας δεν αντιλαμβάνονται τον συμβολισμό της φωτογραφίας αυτής. Δεν έχω βέβαια αμφιβολία πως και οι δύο ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνισθούν με την Εθνική Γερμανίας και συμμερίζονται τις αξίες μας».
https://twitter.com/Akparti/status/995913654116737026

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ