Μετά τον Άσαντ, στο Σότσι και η Μέρκελ για να δει τον Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://youtu.be/_jsPwPklq3I
Επίθεση φιλίας με ένα μπουκέτο λευκά και ροζ λουλούδια του Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Άγκελα Μέρκελ στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας (χθες επισκέφθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο ο Άσαντ). Κοινό σημείο επαφής των δύο ηγετών η κριτική στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν.

«Έχουμε στρατηγικό συμφέρον να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Οι κοινωνίες μας έχουν πολλούς δεσμούς και αυτή η συνεργασία, η γερμανο-ρωσική συνεργασία, πρέπει να ξεπεράσει πολύ σοβαρές διαφορές, μερικές φορές πολύ θεμελιώδεις. Ωστόσο επαναλαμβάνω, αν θέλουμε να επιλύσουμε προβλήματα, πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Συρίας ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στις εμπορικές σχέσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία. «Η Γερμανία ήταν πάντα ένας σημαντικός εταίρος για τη Ρωσία και πέρυσι ο κύκλος εργασιών / το διμερές εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 23% και στις αρχές του έτους αυξήθηκε και πάλι κατά 13%».
https://twitter.com/KremlinRussia_E/status/997497839608623105
Η παροχή φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας θα συνεχιστεί αν είναι οικονομικά συμφέρουσα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος ακόμη και μετά την κατασκευή του νέου αγωγού Nord Stream 2 στη Βαλτική.
Η κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού από τη Ρωσία στη Γερμανία, εγείρει ανησυχίες στην Ουάσιγκτον, καθώς θα επιτρέψει στη Μόσχα να τοποθετήσει τεχνολογία ακρόασης και παρακολούθησης στη Βαλτική Θάλασσα.
Πολλές χώρες και κυρίως η Πολωνία, αντιτίθενται σε αυτό το έργο, το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση της διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, καταγγέλλοντας πολιτικές προθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ