Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Πειράζει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9205Του Νίκου Ι. Νικολόπουλου (*) Δημοκρατία

Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Πειράζει;

Ασπάζομαι και υπερασπίζομαι το Ευαγγέλιο, τα λόγια και τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας και των Οικουμενικών Συνόδων, την ιερά παράδοση. Πειράζει;

Πιστεύω ότι ο γάμος αποτελεί Μυστήριο και ένωση ανδρός και γυναικός με στόχο τη δημιουργία οικογένειας και την τεκνοποίηση, αλλά δεν πιστεύω στα σύμφωνα συμβίωσης ομοφύλων και στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πειράζει;Μήπως τελικά, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα θα ζήσουμε να δούμε να… απαγορεύεται ο χριστιανισμός και να κηρύσσονται παράνομες οι αξίες που πρεσβεύει, στο όνομα του «νέου προοδευτισμού» και της «νέας ηθικής»;

Ε λοιπόν, ακόμα και έτσι να γίνει, τότε εγώ θα είμαι ένας από τους πρώτους… παράνομους. Και μαζί μου, πιστεύω, θα είναι πολλά εκατομμύρια Έλληνες.

Μαζί μου είναι όλα εκείνα τα εκατομμύρια που ήδη αισθάνονται στις μέρες μας να διώκονται από κάποιες μειοψηφίες φανατικών, οι οποίοι χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με την ομοφυλοφιλία και τα σύμφωνα συμβίωσης ως «ομοφοβικό» ενώ οι ίδιοι ποτέ δεν θα παραδεχτούν φυσικά, πως είναι «ετεροφοβικοί» και «ομομανιακοί».

Ενδεχομένως σήμερα να γίνω ο πρώτος Έλληνας βουλευτής, του οποίου θα αρθεί η ασυλία γιατί υποστηρίζει τις χριστιανικές και ορθόδοξες απόψεις. Γιατί κατατέθηκε μία μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μου, επειδή αναδημοσίευσα στην ιστοσελίδα μου ένα δημοσίευμα που ενδεχομένως εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Είμαι σίγουρος πως δεν εμπίπτει. Είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν έκανα και δεν είπα κάτι που να υποκινεί ρατσισμό και πράξεις βίας σε βάρος άλλων ανθρώπων. Γιατί… είμαι χριστιανός. Και ξέρω ότι το «αγαπάτε αλλήλους» είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε ο χριστιανισμός.

Όμως, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, χωρίς μελέτη και ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του Νικολόπουλου κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας και… «άστον μωρέ να πάει στο δικαστήριο»!

Ας πάω και στο δικαστήριο, λοιπόν. Ευτυχώς, που υπάρχει και η ελληνική Δικαιοσύνη!

Για να καθορίζει τα όρια μεταξύ ελευθερίας του λόγου και ρατσισμού στις θολές εποχές μας και να αθωώνει τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου που μηνύθηκε από τον ίδιο άνθρωπο που μήνυσε και μένα, αλλά αθωώθηκε.

Φοβάμαι μόνο για το «δεδικασμένο» που δημιουργούν οι συνάδελφοι της Επιτροπής Δεοντολογίας σε βάρος όλων των βουλευτών που θα κινδυνεύουν πλέον κάθε φορά που θα λένε κάτι με το οποίο θα διαφωνεί κάποια κοινωνική ομάδα ή έστω και ένα μόνο πρόσωπο. Φοβάμαι για την ελευθερία του λόγου και τη δημοκρατία.

Φοβάμαι για τον φανατισμό, απ’ όπου και αν προέρχεται, ειδικά όμως από τις «θορυβώδεις» μειοψηφίες.

Φοβάμαι για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Και δεν κρύβω τους φόβους μου.

Όπως δεν θα κρύψω και ποτέ τις απόψεις και τις αξίες μου.

Ειδικά όταν ξέρω ότι ακριβώς αυτές οι απόψεις και οι αξίες υπάρχουν ακόμα στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.

Είμαι Χριστιανός, είμαι ελεύθερος· Πειράζει;

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Ν. Αχαίας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ