Το ρομπότ της Disney που κάνει ακροβατικές τούμπες! (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

stickman
Οι ερευνητές του τμήματος Disney Research παρουσίασαν τον “ξυλάνθρωπο” (Stickman), ένα καινοτόμο ρομπότ που ονομάστηκε έτσι επειδή μοιάζει με ξύλο. Αυτό το ανορθόδοξο ρομπότ είναι ικανό να εκτελέσει ακροβατικές τούμπες καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ρομπότ από τότε που το Atlas της Boston Dynamics βελτίωσε τις ακροβατικές του δυνατότητες.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι εντυπωσιακές τούμπες, καθώς το ρομπότ ταλαντεύεται από καλώδιο οροφής ύψους 6 μέτρων, πηδώντας μέσα σε μια μπάλα, αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας.

“Πολλοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει εντυπωσιακές ακροβατικές τεχνικές κατά τη διάρκεια των τελευταίων χιλιετιών μέσω εξάσκησης. Ταυτόχρονα, τα ρομπότ έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ευκίνητα και αυτόνομα, αντιγράφοντας τα συγκεκριμένα τεχνάσματα με δραματικά λεπτομερείς τρόπους. Σας παρουσιάζουμε ένα απλό ρομπότ που κινείται με δύο βαθμούς ελευθερίας που μπορεί να εκτελέσει επικίνδυνες τούμπες”

Οι δύο βαθμοί ελευθερίας αναφέρονται στην ικανότητα του ρομπότ να λυγίσει το κορμί του σε δύο σημεία. Το ρομπότ αποτελείται από τρεις συνδέσμους, οι οποίοι του επιτρέπουν να διπλώσει στη μέση, μειώνοντας η αυξάνοντας το ρυθμό περιστροφής του κατά τη διάρκεια της πτώσης. Για να κατανοήσει πότε πρέπει να εκτελέσει τις κινήσεις αυτές, το Stickman μιμείται την συμπεριφορά των ακροβατών, χρησιμοποιώντας κοινή λογική. Προσθέτοντας κάποιους απλούς αλγόριθμους, το ρομπότ μπορεί να εκτελέσει είτε μία τούμπα, είτε μία διπλή τούμπα, ή μία κίνηση που του επιτρέπει να παραμείνει επίπεδο κατά της διάρκεια της πτώσης.

Αν και η Disney δεν έχει διευκρινίσει πως ακριβώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το Stickman, φανταζόμαστε ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα συσχετιστεί με κάποιο θεματικό πάρκο. Στο κάτω κάτω, σε ποιον δε θα άρεσε ένα ρομπότ που εκτελεί περίτεχνα ακροβατικά σε ζωντανή μετάδοση;

[techgear.gr/disney-stickman-robot-138714/]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ