Απο την αεροπορική βάση της Λάρισας και όχι από το Ιντσιρλίκ θα επιχειρούν πλέον αμερικανικά drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 0751
Σε μια κίνηση που λαμβάνεται ως προειδοποίηση στην Άγκυρα, τα αμερικανικά drones MQ-9 Reaper θα επιχειρούν πλέον από την αεροπορική βάση της Λάρισας, ενδεικτικό της αναβαθμισμένης στρατηγικής σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας. Η Τουρκία εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη από την κίνηση αυτή των ΗΠΑ να επιλέξει τη Λάρισα και όχι τη βάση του Ιντσιρλίκ καθώς και από τη γενικότερη αλλαγή στρατηγικής των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τον αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και ο αμερικανικός σχεδιασμός για σταδιακή αποδυνάμωση της βάσης στο Ιντσιρλίκ με την Ελλάδα να είναι βασικός υποψήφιος να στεγάσει μέρος των αμερικανικών υποδομών.
Αν και η στάθμευση των αμερικανικών drones θα είναι προσωρινή μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της βάσης στην οποία θα εγκατασταθούν μόνιμα, στην Αφρική (Αεροπορική βάση Agadez στον Νίγηρα), η κίνηση των αμερικανών επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας, όπως σημειώνει το defensenews.com.
Τα συγκεκριμένα drones δεν είναι οπλισμένα και χρησιμοποιούνται μόνο για επιχειρήσεις αναγνώρισης. Θα εκτελούν δρομολόγια κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την αρμόδια ελληνική αρχή ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας. Η απογείωση και προσγείωση τους θα γίνεται από προσωπικό των ΗΠΑ στη Λάρισα, ενώ η πλοήγηση τους από βάσεις στις ΗΠΑ μέσω δορυφόρου.
Με πληροφορίες από defensenews.com
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ