23/04/2021

Να απελαθούν άμεσα οι ισλαμοφασίστες που μαχαίρωσαν Κούρδους πρόσφυγες

img 9219Εγκατέλειψαν το hot spot της Μόριας οι Κούρδοι πρόσφυγες μετά από την άγρια επίθεση που δέχθηκαν χθες από Άραβες συγκατοίκους τους.


Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, Άραβες που προέρχονται από την περιοχή του Ντέιρ Ελ Ζορ, μαχαίρωσαν άγνωστο αριθμό Κούρδων προσφύγων από το Αφρίν, με πρόσχημα ότι οι Κούρδοι δεν νήστευαν κατά το Ραμαζάνι. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι Κούρδοι στην Μόρια δεν ήταν μουσουλμάνοι αλλά Γιεζίντι. Μιλώντας στη zougla.gr, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του Αφρίν, και ότι θεωρούν την υπόθεση προβοκάτσια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 7 σοβαρά τραυματίες. Οι Κούρδοι πρόσφυγες το Σάββατο οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και το ίδιο θα κάνουν και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η φημολογία για τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα της δράσης ισλαμιστών διαψεύδεται απο τις Αρχές.

Περίπου 120 Κούρδοι κυρίως οικογένειες με παιδιά, έχουν οδηγηθεί στον καταυλισμό του ΠΙΚΠΑ που διαχειρίζεται η οργάνωση Αλληλεγγύη Λέσβου, ενώ περισσότεροι από 300 έφυγαν το πρωί από τη Μόρια πορευομενοι προς την πόλη.

Στο ύψος του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με φραγμούς εμπόδισαν την είσοδό τους στην πόλη. Οι αλλοδαποί με τη σειρά τους απέκλεισαν την είσοδο στη Μυτιλήνη από τα βόρεια, ζητώντας την άμεση αναχώρησή τους από το νησί για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία διοχετεύει την κίνηση από την ανατολική Λέσβο προς την πόλη μέσω παρακαμπτηριων οδών, ενώ συνεχίζει να απαγορεύει την κίνηση αλλοδαπών προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Zougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ