12/04/2021

Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού για την παράνομη πώληση των αντικαρκινικών φαρμάκων!

B68DCC51-B37E-4F66-8C1E-CFE15305EBA9Το δρόμο για τη φυλακή πήρε, μετά την απολογία της, η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου η οποία φέρεται να έχει ρόλο- κλειδί στο κύκλωμα της των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Η γιατρός η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτη, στην απολογία της, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων.
Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους της, παραδέχτηκε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως έλαβε ανταλλάγματα για τις πράξεις της αυτές.
Η κατηγορουμένη φέρεται να είπε πως υπέγραψε τις επίμαχες συνταγές καθώς δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της ακόμη και με όπλο από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του». Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί εξαφανίστηκε (Διαβάστε σχετικά: Θρίλερ στο Λαϊκό: Περίεργη εξαφάνιση νεαρής γιατρού και του δημοσιογράφου συζύγου της).
Ήθελε, όπως φέρεται να είπε, να χάσει τα ίχνη της ο εκβιαστής της. Η 44χρονη εμφανίστηκε βέβαιη πως το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για την παράνομη διακίνηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.
Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.
Η κατηγορούμενη, η οποία εργάζεται ως βοηθός ογκολόγου σε παράρτημα του Λαϊκού, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μετά από καταγγελίες ανωτέρων της ότι εντοπίστηκαν ιατρικές συνταγές είτε σε πρόσωπα που δεν ήταν στη λίστα των ασθενών είτε με μεγαλύτερες ποσότητες σκευασμάτων από τις επιτρεπόμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ