Μεγάλη Διαδήλωση της Αντιπολίτευσης στα Τίρανα Αξιώνει την Παραίτηση της Κυβέρνησης Ράμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 205

Βελιγράδι, (Sputnik)  26-5-18

Το Δημοκρατικό Κόμμα της  αλβανικής αντιπολίτευσης μαζί με άλλα κόμματα πραγματοποιούν μιαν μεγάλη συγκέντρωση το Σαββάτο στα σύνορα διεκδικώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, για λόγους διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, μεταδίδει ο σταθμός  Τοπ Κανάλι.

Σύμφωνα με τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, χιλιάδες άνθρωπο από διάφορες περιοχές της Αλβανίας συγκεντρώθηκαν σε κεντικό σημείο της πρωτεύουσας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ΄Εντι Ράμα και άλλα μέλη της κυβέρνησης για διαφθορά, ανάμειξη σε εγκληματική δράση και οικονομική εξαθλίωση του πληθυσμού.

Τα ειδησεογραφικά μέσα μετέδωσαν ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τις αστυνομικές προστατευτικές ζώνες για να φτάσουν στο κυβερνητικό μέγαρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας κατόρθωσαν να τους απωθήσουν.

Η αλβανική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει τον υπουργό Εσωτερικών Φατμίρ Χαφάζ για την άρνησή του να εκδώσει τον αδελφό του την Ιταλία, όπου καταζητείται από τις δικαστικές αρχές της χώρας για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Αλβανικές διωκτικές αρχές έχουν εξ άλλου υπόνοιες  και για τον προηγούμενο υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών, κατά την διάρκεια της θητείας του, που έληξε το 2017.

Μ.Σ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ