8 στα 10 ζευγάρια μοιράζονται τις ηλεκτρονικές συσκευές τους -Ποιος ο κίνδυνος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pliktrologio prosohi
Μπορεί η αγάπη να βλάψει σοβαρά την ψηφιακή ασφάλεια; Θετικά απαντά στην παραπάνω ερώτηση έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι η αγάπη συχνά μπαίνει εμπόδιο στη διαδικτυακή ασφάλεια των χρηστών.

Η τελευταία έρευνα της Kaspersky Lab αποκάλυψε ότι το να μοιράζονται τα ζευγάρια τόσες πολλές online δραστηριότητες και συσκευές μπορεί να οδηγήσει σε έκθεση των δεδομένων, σε ζημιές στις συσκευές και σε απώλεια χρημάτων. Η μελέτη έδειξε ότι το 82% των ζευγαριών μοιράζεται τις συσκευές του.
Για παράδειγμα, 8 στους 10 μοιράζονται τον υπολογιστή τους με τους συντρόφους τους και οι μισοί μοιράζονται το κινητό τους τηλέφωνο. Το 77%, επίσης, μοιράζεται με τον σύντροφό του έναν λογαριασμό με κάποια περιγραφή, είτε πρόκειται για ψυχαγωγία, τραπεζικές συναλλαγές, ψώνια ή άλλες κοινές δραστηριότητες.
Όταν ρωτήθηκαν σχετικά, οι μισοί από εκείνους που βρίσκονται σε σχέση (57%), ανέφεραν ότι έχουν περισσότερες γνώσεις και αντίληψη σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας από τους συντρόφους τους. Όσον αφορά σε ενέργειες και προστασία στον κυβερνοχώρο, οι άντρες (σε ποσοστό 75%) πιστεύουν ότι έχουν περισσότερες γνώσεις και αντίληψη σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας από ό,τι το άλλο τους μισό.
Βοήθεια
Εκείνοι που θεωρούνται ως οι «ειδικοί» σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας σε μια σχέση, συχνά βρίσκουν τον εαυτό τους να βοηθούν τους άλλους, με το 94% αυτών των ανθρώπων να λέει ότι προσπαθεί πάντα να βοηθά το άλλο του μισό με τις τεχνολογικές απορίες του. Ωστόσο, η βοήθεια κάποιες φορές γίνεται ανεπιθύμητη. Το ένα τρίτο των ανθρώπων (31%) που γνωρίζει ότι οι σύντροφοι του είναι καλύτεροι σε θέματα Πληροφορικής, αποφεύγει να ζητήσει βοήθεια όταν διαπιστώνει ότι έχει πέσει σε κάποια παγίδα του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με την έρευνα, το να έρχονται τα ζευγάρια αντιμέτωπα με αυτές τις δυσκολίες είναι κάτι συνηθισμένο, καθώς πολλοί άνθρωποι συμπεριφέρονται ανασφαλώς στο Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, συνδέονται με το Wi-Fi παρά το γεγονός ότι δεν είναι σίγουροι για την ασφάλεια του (58%), κατεβάζουν αρχεία από άγνωστους ιστότοπους (41%) ή αφήνουν μια συσκευή χωρίς επιτήρηση σε δημόσιο χώρο (32%). Όλα αυτά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές τους και τα δεδομένα τους.
Προβλήματα
Η έρευνα δείχνει ότι ένα 28% των ζευγαριών, που έχει γνώση και αντίληψη σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, αναφέρει ότι έχει περισσότερα προβλήματα με τις συσκευές του και τους λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο από τότε που άρχισε να τα μοιράζεται με τους συντρόφους του. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα που επισημαίνονται από την έρευνα περιλαμβάνουν συσκευές που έχουν υποστεί βλάβη (30%) ή που έχουν μολυνθεί τυχαία από κακόβουλο λογισμικό (24%), σύντροφοι που μοιράζονται τα δεδομένα του αγαπημένου τους προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του, είτε κατά λάθος είτε επίτηδες (18%), και σύντροφοι που χάνουν χρήματα εξαιτίας κακόβουλου λογισμικού (16%).
[sepe.gr]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ