Συνταγματική κρίση μέσω "μοντέλου Ματαρέλα" επιθυμούν οι πολέμιοι του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετική εικόνα

“Στις ώριμες δημοκρατίες, τα αντίβαρα δεν είναι στολίδια, αλλά εξισορροπητικοί πυλώνες.  Από αυτή την άποψη το μοντέλο Ματαρέλα είναι εξαγώγιμο. Αρκεί οι φορείς του προεδρικού αξιώματος, στην Ελλάδα και αλλού, να το αντιληφθούν. Και να προετοιμάσουν εγκαίρως το έδαφος”. Δεν έχει τόσο σημασία ότι αυτά τα γράφει ο κ. Αλιβιζάτος, ναι ο ίδιος Αλιβιζάτος που καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να παραιτηθεί για να πέσει κυβένηση». Σημασία έχει η χρονική συγκυρία που επιλέγει να επιτεθεί στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αλιβιζάτος επιλέγει (ή επιλέχθηκε;) να συντάσσει εαυτόν μαζί με το μέτωπο των υπέρμαχων των “τεχνοκρατικών” μοντέλων διακυβέρνησης. Αυτών που επιδιώκουν να εισάγουν “θεσμικά αντίβαρα” για να μπλοκάρουν εκλεγμένες από το λαό κυβερνήσεις όταν αυτές βάζουν εμπόδια στο δρόμο τους.

Ο κ. Αλιβιζάτος επιλέγει διόλου τυχαία να “προετοιμάσει το έδαφος”, όπως ο ίδιος παραδέχεται. Την ίδια στιγμή που το λόμπι των “τεχνοκρατών” επιχειρεί πραξικόπημα κατά της καθαρής εξόδου, στην κρισιμότερη ίσως φάση διαπραγμάτευσης για τη χώρα από την αρχή της κρίσης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φιλοτεχνήσει τον «Έλληνα Ματαρέλα» για να συνδράμει στην διατήρηση της χώρας στον καλό, τεχνοκρατικό δρόμο των μνημονίων και της εξαθλίωσης.

Είναι το ίδιο λόμπι που προετοιμάζει το έδαφος για προέδρους-αντίβαρα, τύπου Λουκά Παπαδήμου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Σημίτη. Ναι, αυτά τα ονόματα των επιτυχημένων πολιτικών διακινεί εδώ κι εκεί!

Είναι λογικό να τους ενοχλεί ο Προκόπης Παυλόπουλος γιατί βάζει εμπόδια στα ζοφερά σχέδια τους. Γιατί την κρίσιμη ώρα επέλεξε να μην προκαλέσει συνταγματική κρίση, αλλά να σταθεί στο πλευρό του λαού, στηρίζοντας τη νωπή λαϊκή εντολή στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Γιατί συγκρούστηκε ανοιχτά με τους σαλτιμπάγκους “τεχνοκράτες” και το λόμπι των εθνομηδενιστών.

Γιατί δεν επέλεξε να παίξει τον εύκολο και βολικό ρόλο Ματαρέλα…

 
infiltr8or
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ