Στοιχεία ΣΟΚ – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή ανατρέπουν τα δεδομένα στην υπόθεση της Λέρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

59ee79679e05de624d924ec1b3ab4bdfΝέα τροπή παίρνει η υπόθεση βασανισμού και βιασμού των τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στη Λέρο. Η ιατροδικαστική έκθεση, κόντρα στα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες οι γονείς, αλλά και στα όσα κατέθεσαν παρουσία παιδοψυχολόγου τα ίδια τα παιδιά, δεν διαπιστώνει σεξουαλική κακοποίηση στα σώματα των παιδιών.
Ωστόσο στην απολογία τους, οι γονείς είχαν παραδεχτεί πως είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και βάσει αυτής κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής
Την έκθεση υπογράφει ο ιατροδικαστής της Ρόδου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά το 14χρονο κορίτσι, τον 24χρονο αδερφό της που αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση και τον 10χρονο, αδερφό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της 14χρονης, ο ιατροδικαστής αναφέρει πως «δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις, ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος».
Εν συνεχεία, φέρεται να αναφέρει: «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Ο παρθενικός υμένας ελέγχεται ακέραιος. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».
Όσον αφορά τον 24χρονο, ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων. «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρει.
Τέλος, όσον αφορά τον 10χρονο γιο της οικογένειας ο ιατροδικαστής, τονίζει: «Από την αντικειμενική εξέταση του αγοριού δεν διαπιστώνονται άλλες πρόσφατες κακώσεις ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτύλου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».
Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ