Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε διεθνή συνάντηση για τις απάτες με κάρτες πληρωμής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

cyber security
Η συνάντηση διοργανώθηκε από την EUROPOL, σε συνεργασία με την ASEANAPOL και την INTERPOL, με τη συμμετοχή αστυνομικών Αρχών από (10) χώρες της Ασίας και (3) της Ευρώπης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε σε διεθνή συνάντηση για τις απάτες με κάρτες πληρωμής, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Μαΐου 2018, στο Ανόι Βιετνάμ.
Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (EC3) της EUROPOL, σε συνεργασία με την ASEANAPOL και με την υποστήριξη της Εθνικής Αστυνομίας της Ρουμανίας.
Συμμετείχαν δεκατρείς (13) εκπρόσωποι αστυνομικών αρχών, από δέκα (10) χώρες της Ασίας και τρεις (3) χώρες της Ευρώπης.
Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιλέχθηκε από το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών για τη συμμετοχή και συνεισφορά της στην συνάντηση, όπως είχε επιλεχθεί και συμμετάσχει στις προηγούμενες, που έλαβαν χώρα το 2016 στη Μαλαισία και στη Ταϊλάνδη και το 2017 στην Ινδονησία.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των μέσων πληρωμής και συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις στον τομέα αυτό, καθώς και η σύναψη συμφωνίας για την από κοινού αντιμετώπιση τους.
Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις, βέλτιστες πρακτικές και εμπειρία σχετικά με διακύβευση δεδομένων, κακόβουλο λογισμικό σε Α.Τ.Μ. καθώς και απάτες με κάρτες πληρωμής ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών χωρών.
Η συνάντηση εντάσσεται στον Ευρωπαϊκό Κύκλο Πολιτικής για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα ετών 2018-2022, ο οποίος εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάπτυξη διεθνούς συνεργασίας, αναφορικά με την καταπολέμηση των απατών με κάρτες πληρωμής.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της Europol.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ